stromvippa
- Alt du vil vite om strøm [en blogg fra Fortum]
stromvippa

8 enkle tiltak for å holde liv i mobilen i sommer

Av Thea Petrine Hammer 29. juni 2016

Mobil.jpg

Skal du på festival eller hytte-til-hytte tur i sommer, og vet du ikke får tilgang på lader? Her er åtte tips for å få de dyrebare batteri-prosentene til å vare litt lenger!


  1. Skru ned lysstyrken

Et ganske innlysende tiltak det er lett å glemme bort. Lys sluker strøm fra batteriet!

  1. Lukk applikasjoner du ikke bruker

Mange applikasjoner vil kjøre i bakgrunnen selv om du tenker at du har gått ut av applikasjonen. Sørg derfor for å trykke på multitasking-knappen (dobbelttrykk på hjem-knappen på iOS) for så å lukke applikasjonene du er ferdig med å bruke.

  1. Sett kortest mulig intervall for å slå på autolås

At autolås slår inn, vil si at mobilen din låser seg og skjermen blir svart når du ikke har rørt den på en viss tid. Ved å stille inn denne på det korteste intervallet (finnes under innstillinger, generelt) kan du spare mye strøm.

  1. Slå av stedstjenester

Ved å skru av stedstjenester, sparer du mobilen din fra å konstant bruke GPS, WiFi, mobilnett og Bluetooth til å beregne din plassering. Dette er en ekte strømtyv!

  1. Skru av mobildata, Bluetooth og WiFi når du ikke bruker det

Disse fungerer på samme måte som stedstjenester; når mobilen må søke etter signaler til enhver tid, kan batterinivået falle drastisk. En enkel måte å skru av alle disse funksjonene på én gang, er å skru på flymodus (men husk, da vil ingen kunne ringe eller tekste deg).

  1. Slå av push-varsler du ikke har behov for

Varsler fra nettaviser, treningsapper og spill kan fort sluke mye av batteritiden. Kanskje trenger du ikke påminnelsene om at app-ene venter på deg i favorittspillet, eller at det begynner å bli en stund siden sist du løp deg en tur? Ved å skru dem av, trenger ikke mobilen å lyse opp på langt nær like ofte, og batteritiden blir lengre.

  1. Utsett henting av e-post

Om du stiller inn e-posten din til å hente nye data med lengre mellomrom (for eksempel 60 minutter istedenfor 15 minutter/push), forbedres batteritiden.

  1. Bruk strømsparemodus

Ved å skru på strømsparingsmodus (spareblussmodus på iOS), utfører telefonen selv flere av punktene ovenfor. På mange telefoner vil dette komme opp som et valg automatisk når batterinivået faller til 20 prosent.

Dersom du har prøvd alt dette og mobilen fortsatt går tom for strøm i utide, kan du velge å skru den av om du ikke skal bruke den på en stund (for eksempel på lengre fjellturer), eller kjøpe en powerbank. Om du går for det siste, kan du alltid bære med deg nok strøm til å lade mobilen fullt opp et par ganger i lomma.

Lykke til med strømsparingen, vi håper disse tipsene er til hjelp!

LES OGSÅ: Slik holder du mobilbatteriet i god stand over tid

Last ned gratis e-bok

Thea Petrine Hammer's photo

Av: Thea Petrine Hammer

Thea Petrine er en av Strømvippas faste bloggere. Hun har fullført videregående skole ved United World College Red Cross Nordic, er glad i å skrive og synes det er spennende å lære om digital markedsføring. I året som kommer skal hun gjennomføre førstegangstjenesten i Militærpolitiet.

  • Skriv en kommentar

Kategorier

Se alle

Søk i bloggen

Vinn en e-Golf