stromvippa
- Alt du vil vite om strøm [en blogg fra Fortum]
stromvippa

Slukt av smarttelefonen

Av Thea Petrine Hammer 22. november 2016

290616_gammel_gadget.jpg

Dingsene alle brukte, men som vi ikke lenger har bruk for etter at smarttelefonen ble allemannseie. Hvilke av disse bruker du fortsatt?

  1. Telefonkatalog i papirformat

Trenger denne noen forklaring? Etter at telefonkatalogen ble tilgjengelig på nett, har vel de færreste slått opp i den store, tunge boken for å finne et telefonnummer eller adresse?

  1. iPod/MP3-spiller/Discman/Walkman

Mye har skjedd siden Walkman og Discman kom på markedet i forrige årtusen, og vi trenger ikke lenger å planlegge hva slags musikk vi vil ha med på tur. Vi trenger verken å kjøpe cd-er (til bærbar Discman) eller betale for å laste ned musikk til iPod-en; ved hjelp av streamingtjenester som Spotify og Tidal er det meste av musikk tilgjengelig på mobilen til enhver tid.

  1. Fasttelefon og telefonsvarer

De sto gjerne midt i stua, en litt klumpete telefon med kveila ledning og en firkanta telefonsvarer. Dette var telefonen hele familien benyttet, og det var rutine at førstemann som kom hjem sjekket om det var noen tapte anrop. I 2000 hadde Telenor 2 millioner fasttelefonabonnenter i Norge, mens tallet i 2015 hadde sunket til 400 000, og det er fortsatt i fritt fall.

  1. Kart i fysisk format/Dedikert GPS-enhet

Kan du i det hele tatt huske sist gang du brukte et fysisk kart for å finne frem på en ny vei når du var på biltur? De digitale kart og veibeskrivelses-funksjonene som finnes på dagens smarttelefoner har i stor grad tatt over både for kart og tradisjonelle navigasjonssystemer som festes foran i bilen.

  1. Digitalkamera

Selv om etterspørselen for profesjonelle kameraer fortsatt er til stede, har smarttelefonene med sine imponerende kameraer så godt som tilintetgjort behovet for de små, sølvfargede digitalkameraene til hverdagsbruk for folk flest.

  1. Alarmklokke

Hvor mye lettere er det ikke bare å trykke et par ganger på mobilen for å være sikker på å våkne i tide hver eneste dag, enn å huske på å stille inn en faktisk alarmklokke? Og er det egentlig noen som fremdeles eier en?

  1. Skanner

Med applikasjoner som Scanner Pro tilgjengelig på smarttelefonen, hvor alt man trenger å gjøre for å skanne et dokument er å holde det opp foran mobilkameraet, er det ikke rart at skannere blir sjeldnere å finne i vanlige husholdninger. Hvem vil vel ha en stor maskin når man bare kan bruke mobilen?

Bruker du fortsatt noen av disse dingsene? I så fall vil vi gjerne høre fra deg i kommentarfeltet nedenfor - fortell oss hva som gjør at du ikke har gått over til smarttelefonens funksjoner enda!

Last ned gratis e-bok

Thea Petrine Hammer's photo

Av: Thea Petrine Hammer

Thea Petrine er en av Strømvippas faste bloggere. Hun har fullført videregående skole ved United World College Red Cross Nordic, er glad i å skrive og synes det er spennende å lære om digital markedsføring. I året som kommer skal hun gjennomføre førstegangstjenesten i Militærpolitiet.

  • Skriv en kommentar

Kategorier

Se alle

Søk i bloggen

Vinn en e-Golf