stromvippa
- Alt du vil vite om strøm [en blogg fra Fortum]
stromvippa

Snart får du bare én strømregning

Av Stian Mathisen 27. november 2015

illustrasjon_faktura_820x510.png

Ønsker du å motta en samlet regning for strømforbruk og nettleie? Fra 1. september 2016 får alle strømkunder denne muligheten!

Det er store endringer i strømbransjen. En av de største er den som innebærer at du som strømkunde ikke lenger skal forholde deg til netteieren – selskapet som eier og vedlikeholder ledningene som bringer strømmen til huset ditt.

FØLG STRØMVIPPA PÅ FACEBOOK FOR FLERE NYTTIGE ARTIKLER OM STRØM!

Det fører til at du i framtiden ikke lenger får en egen regning for nettleie. I stedet skal strømleverandøren, selskapet du kjøper strøm fra, samle både nettleien og strømforbruket ditt på samme regning. Når du betaler regningen, sørger strømleverandøren for at netteieren får sin andel. Dette kalles gjennomfakturering.

Innen dette kan skje, må et nytt regelverk som nå er på høring fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) tre i kraft. NVE har annonsert at det nye regelverket skal tre i kraft fra 1. september 2016. Dette regelverket åpner for at alle netteiere som tilbyr én faktura til sine kunder gjennom strømselskap som er organisert i samme konsern eller selskap som nettselskapet, også må tilby dette til alle andre strømleverandører.

For deg som strømkunde betyr det at du fritt kan velge den strømavtalen som passer best for deg og få samlet forbruk på én faktura, uansett hvem netteieren din er!

LES OGSÅ: Slik sikrer du deg en god strømavtale!

 

Last ned gratis guide

Stian Mathisen's photo

Av: Stian Mathisen

Stian Mathisen er kommunikasjonsansvarlig i Fortum og redaktør for Strømvippa. Han har tidligere jobbet i Utenriksdepartementet og som journalist. Stian mener strøm fra fornybare kilder er en av løsningene på klimautfordringene, blant annet gjennom elektrifisering av transportsektoren og overgang til utslippsfrie biler. Stians familie har hatt en Nissan Leaf elbil som eneste bil siden mai 2015, men selv om Stian er fan av alt som går på strøm, har han fortsatt bensingressklipper og gassgrill.

  • 2 Kommentarer

Kategorier

Se alle

Søk i bloggen

Vinn en e-Golf