stromvippa
- Alt du vil vite om strøm [en blogg fra Fortum]
stromvippa

Å bruke PlayStation 4 koster ti ganger så mye som Nintendos NES

Av Thea Petrine Hammer 26. desember 2017

To blide guter med playstation consollerNintendo Entertainment System (NES) er en spillkonsoll som har en spesiell plass i hjertene til mange voksne, men hvordan måler den seg i strømforbruk mot nåtidens store helt, PlayStation 4?

Nintendo NES ble lansert i 1986, det vil si for mer enn 30 år siden! Med den voldsomme teknologiske utviklingen vi har sett bare det siste tiåret, sier det seg selv at dagens spillkonsoller er mer avanserte enn Nintendoen med sine 8 bits.

FØLG STRØMVIPPA PÅ FACEBOOK FOR FLERE NYTTIGE ARTIKLER OM STRØM!

Imponerende utvikling

PlayStation 4 (PS4) er et godt eksempel på nettopp dette, da den ikke bare er en spillkonsoll, den er en kjempekraftig datamaskin med mer prosessorkraft enn man i det hele tatt drømte om å bygge på 80-tallet.

LES OGSÅ:6 spillkonsoller vi som vokste opp på 90-tallet har kjært i minne

Med økt maskinkraft kommer også et økt behov for strøm, noe som blir åpenbart når vi ser på forskjellen mellom strømforbruket til en PS4 og en NES. PS4 bruker hele 10 ganger så mye strøm som den gamle Nintendo-en! Det betyr at mens du kan spille 15 timer på PS4 for én krone i strømutgifter, lar Nintendo-en deg faktisk spille så mye som 150 timer for den samme prisen!

Kanskje er det på tide å la nostalgien vinne og finne frem den gamle konsollen din fra loftet? Fortell oss hva ditt favorittspill til Nintendos gamle konsoll er i kommentarfeltet nedenfor!

 Last ned gratis e-bok: 15 smarte tiltak for en mer miljøvennlig livsstil Last ned nå

Thea Petrine Hammer's photo

Av: Thea Petrine Hammer

Thea Petrine er en av Strømvippas faste bloggere. Hun har fullført videregående skole ved United World College Red Cross Nordic, er glad i å skrive og synes det er spennende å lære om digital markedsføring. For tiden gjennomfører hun førstegangstjenesten i Militærpolitiet. Kontakt: stromvippa@fortum.com

  • 1 Kommentar

Søk i bloggen