Inspirasjon og tips for boligstrøm, lading av elbil og bærekraftig energi
Gratis sjekkliste for deg som flytter
Resultater

Posts containing:

3 tegn på at klimaet ikke er fortapt

Er du bekymret for at vi er i ferd med å ødelegge verden med klimautslipp? Her er en gladsak om  store tiltak som går rett vei!

98 prosent av all strøm som blir produsert i Norge kommer fra vannkraftverk, og har dermed ikke en negativ innvirkning på global oppvarming. Dessverre er dette ikke tilfellet over hele verden, og i mange land utgjør strømproduksjon fra fossile brensler en stor andel av utslippet.

Strømvippa kontaktet mangeårig klima- og miljøjournalist Ole Mathismoen i Aftenposten, for å høre hans synspunkt på den globale overgangen fra strøm  fra fossile brensler til fornybare ressurser.

– Jeg tror vi er på rett spor og på rett vei. Ikke minst takket være prisfallet på både sol- og vindutbygginger har utbyggingstakten økt dramatisk. Investeringene i fornybar energi har vært like store eller større enn i fossil energi de siste 3-4 årene, sier Mathismoen.

Her er tre positive trender i verdens energiutbygging:

  1. Investeringsrekord i fornybar energi

Ifølge Energi og Klima har det aldri før blitt investert så mye i fornybar energi og vannkraft som i 2015, da det ble investert nesten 330 milliarder dollar. Samtidig ble det satt ny rekord for installert kapasitet fra sol- og vindenergikilder, med en økning på mer enn 20 prosent fra 2014. Til sammenligning ble det bare investert 130 milliarder dollar i ikke-fornybare energikilder i 2015 - det er stor forskjell!

  1. 90 prosent av all ny strømtilførsel i USA i fjor var fornybar

USA, som utgjør omtrent 5 prosent av verdens befolkning, står for 19 prosent av det globale energiforbruket ifølge det amerikanske Energidepartementet (2010). Derfor er det en veldig god nyhet at hele 90 prosent av all den ny-tilførte energien som kom inn på strømnettet til USA i fjor, kom fra fornybare ressurser! Se gjerne denne 4 minutter lange videoen for å finne ut mer.

  1. Kinesisk satsing på solenergi

I fjor installerte Kina mer enn dobbelt så mye solenergikapasitet som hele Europa til sammen, og de planlegger å fortsette økningen i årene som kommer. Fordi nesten 19 prosent av verdens befolkning bor i Kina og deres forbruk utgjør 20 prosent (2010) av verdens totale energiforbruk, er det veldig positivt at de fokuserer på fornybar energi!

Til tross for at alt dette er veldig lovende, er det ikke til å stikke under stol at det fortsatt er mye arbeid som gjenstår.

– Det går fortsatt altfor sakte for at verden raskt nok skal klare CO2-kuttene som er nødvendig for å begrense klimaendringene i tide, sier Mathismoen.

Oppfordringen er klar: Hver enkelt av oss må fortsette å gjøre en innsats for klimaet! Her får du tips til hvordan kan begrense strømslukerne i hjemmet ditt.

Dersom du ønsker å bidra til produksjon av fornybar energi når du bruker strøm i hjemmet ditt, kan du skaffe deg en strømavtale med opprinnelsesgaranti. Her kan du bestille en slik strømavtale til spotpris fra strømleverandøren Fortum.

Last ned gratis e-bok: 15 smarte tiltak for en mer miljøvennlig livsstil Last ned nå

Relaterte innlegg

Bærekraft

   |   
Sigrid og Unge Ferrari er blant artistene som er med på et nytt og innovativt miljøtiltak under årets Øyafestival. Fortum er blitt festivalens hovedpartner, og er ivrig ...
Les mer

Bolig

   |   
Hvis du er på utkikk etter ny bolig vil det antakelig være forhold som pris, beliggenhet og planløsning som avgjør boligvalget. I tillegg bør du ta boligens ...
Les mer
Abonnér på bloggen
Kategorier
Bla gjennom blogginnlegg basert på temaer.
FLYTTEKAMPANJE CTA-1
Strømavtaler
Kundeservice

Vårt kundesenter for strømkunder er åpent på hverdager mellom kl. 08.00 til 16.00

Private kunder eller bedrifter:
+47 21 49 69 10

For henvendelser til Charge Drive:
Vedr. kundeforhold:
+47 21 49 69 10 (kl. 08.00 – 16.00)

For teknisk support:
+47 22 55 54 24 (24 timer i døgnet)

Du kan også chatte med oss eller sende forespørselen din via et skjema ved å klikke på knappen nedenfor

Ta kontakt med oss

Hva bør du tenke på før du bestiller hjemmelader?

Last ned gratis ladeguide: Denne guiden vil gi deg oversikt og innsikt som igjen gir grunnlag for å vurdere hva som er den beste løsningen for deg.

Last ned nå