stromvippa
- Alt du vil vite om strøm [en blogg fra Fortum]
stromvippa

5 brannfarer du må passe opp for i julen

Av Thea Petrine Hammer 19. desember 2017

Hender  fylt med juletrebelysningSå har altså juletiden kommet i år igjen; presanger må kjøpes, kaker bakes og juletrær pyntes. Redd for å glemme noe? Frykt ikke! Dette er fem potensielle brannfarer du må være ekstra varsom med i julen.

  1. Juletrelys

Er du en av dem som «skrur av» juletrebelysningen ved simpelthen å vri om på en av lyspærene for å slukke lyset? Det er tryggere å slå av lysene ved å trekke ut stikkontakten. Elektriske feil i julebelysning er en av årsakene til at det er hele 50 prosent flere branner i norske boliger i desember og januar, og et godt insentiv til å heller trekke ut stikkontakten.

  1. Brente julekaker i ovnen

Midt i alt gavestress og diktering av julekort, kan det være fort gjort å forlate et brett med julekaker i stekeovnen for å løpe på butikken og sikre seg en ekstra pakke med Nonstop til pepperkakehuset. Pass alltid på at brannfarlige kjøkkenapparater er skrudd av før du forlater huset!

FØLG STRØMVIPPA PÅ FACEBOOK FOR FLERE NYTTIGE ARTIKLER OM STRØM!

  1. Baking med matpapir istedenfor med bakepapir

I mangel av ikke bare bakepapir, men også tid og energi, kan det være fristende å gå for en lettvint løsning og steke pepperkakene på matpapir. Ettersom matpapir ikke er ildfast, er dette svært brannfarlig, og anbefales ikke.

  1. Overbelastede skjøteledninger

For å få plass til alle de ekstra juledekorasjonene som krever elektrisitet, vil mange benytte seg av skjøteledninger for ikke å måtte koble fra ting som tv-en, stereoanlegget og lamper. Det beste er å tilkalle en elektriker for å få satt opp flere stikkontakter, men hvis du velger å benytte skjøteledninger; pass på at de ikke blir overbelastet ved å sjekke at ledningene og kontaktene ikke blir varme eller misfarget.

  1. Tildekkede panelovner og juledekorasjoner

Med stadig synkende temperaturer, kan det godt hende det blir behov for å sette opp en flyttbar ovn eller to for å holde varmen i boligen. Vær obs på at disse, samt eventuelle julestjerner og adventsstaker, ikke blir tildekket av ting som gardiner, møbler og tepper. Dette kan du lese mer om her.

Last ned gratis sjekkliste: 10 tiltak for en tryggere bolig Last ned nå

  Bolig
Thea Petrine Hammer's photo

Av: Thea Petrine Hammer

Thea Petrine er en av Strømvippas faste bloggere. Hun har fullført videregående skole ved United World College Red Cross Nordic, er glad i å skrive og synes det er spennende å lære om digital markedsføring. For tiden gjennomfører hun førstegangstjenesten i Militærpolitiet. Kontakt: stromvippa@fortum.com

  • Skriv en kommentar

Søk i bloggen