Inspirasjon og tips for boligstrøm, lading av elbil og bærekraftig energi
Gratis sjekkliste for deg som flytter
Resultater

Posts containing:

5 brannfarer du må passe opp for i julen

Så har altså juletiden kommet i år igjen; presanger må kjøpes, kaker bakes og juletrær pyntes. Redd for å glemme noe? Frykt ikke! Dette er fem potensielle brannfarer du må være ekstra varsom med i julen.

  1. Juletrelys

Er du en av dem som «skrur av» juletrebelysningen ved simpelthen å vri om på en av lyspærene for å slukke lyset? Det er tryggere å slå av lysene ved å trekke ut stikkontakten. Elektriske feil i julebelysning er en av årsakene til at det er hele 50 prosent flere branner i norske boliger i desember og januar, og et godt insentiv til å heller trekke ut stikkontakten.

  1. Brente julekaker i ovnen

Midt i alt gavestress og diktering av julekort, kan det være fort gjort å forlate et brett med julekaker i stekeovnen for å løpe på butikken og sikre seg en ekstra pakke med Nonstop til pepperkakehuset. Pass alltid på at brannfarlige kjøkkenapparater er skrudd av før du forlater huset!

FØLG STRØMVIPPA PÅ FACEBOOK FOR FLERE NYTTIGE ARTIKLER OM STRØM!

  1. Baking med matpapir istedenfor med bakepapir

I mangel av ikke bare bakepapir, men også tid og energi, kan det være fristende å gå for en lettvint løsning og steke pepperkakene på matpapir. Ettersom matpapir ikke er ildfast, er dette svært brannfarlig, og anbefales ikke.

  1. Overbelastede skjøteledninger

For å få plass til alle de ekstra juledekorasjonene som krever elektrisitet, vil mange benytte seg av skjøteledninger for ikke å måtte koble fra ting som tv-en, stereoanlegget og lamper. Det beste er å tilkalle en elektriker for å få satt opp flere stikkontakter, men hvis du velger å benytte skjøteledninger; pass på at de ikke blir overbelastet ved å sjekke at ledningene og kontaktene ikke blir varme eller misfarget.

  1. Tildekkede panelovner og juledekorasjoner

Med stadig synkende temperaturer, kan det godt hende det blir behov for å sette opp en flyttbar ovn eller to for å holde varmen i boligen. Vær obs på at disse, samt eventuelle julestjerner og adventsstaker, ikke blir tildekket av ting som gardiner, møbler og tepper. Dette kan du lese mer om her.

New call-to-action

Relaterte innlegg

Bolig

   |   
Andreas Pagander bor på Kråkerøy i Fredrikstad. Han har lenge vært opptatt av energieffektivitet og strøm. Da han skulle bygge ny garasje i fjor, installerte han ...
Les mer

Bærekraft

   |   
Derfor brenner regnskogen, og slik kan du hjelpe til å bevare den.
Les mer
Abonnér på bloggen
Kategorier
Bla gjennom blogginnlegg basert på temaer.
Din guide til elbil - CTA
Strømavtaler
Kundeservice

Vårt kundesenter for strømkunder er åpent på hverdager mellom kl. 08.00 til 16.00

Private kunder eller bedrifter:
+47 21 49 69 10

For henvendelser til Charge Drive:
Vedr. kundeforhold:
+47 21 49 69 10 (kl. 08.00 – 16.00)

For teknisk support:
+47 22 55 54 24 (24 timer i døgnet)

Du kan også chatte med oss eller sende forespørselen din via et skjema ved å klikke på knappen nedenfor

Ta kontakt med oss

Hva bør du tenke på før du bestiller hjemmelader?

Last ned gratis ladeguide: Denne guiden vil gi deg oversikt og innsikt som igjen gir grunnlag for å vurdere hva som er den beste løsningen for deg.

Last ned nå