stromvippa
- Alt du vil vite om strøm [en blogg fra Fortum]
stromvippa

5 grunner til at du bør bytte til eFaktura

Av Thea Petrine Hammer 22. august 2016

270716_e-faktura.jpg

Noen mottar fortsatt strømregningen og andre regninger som papirfaktura i posten! Her er fem grunner til at du bør bytte til eFaktura.

  1. Det blir lettere å ha kontroll over utgiftene

Med alle fakturaene trygt samlet på ett sted – hvor de ikke kan forsvinne eller kastes i søpla ved et uhell – får du bedre oversikt over hva du faktisk betaler for, og hvor mye. Du har tilgang til eFakturaer i nettbanken i 16-18 måneder, og har mulighet til å skrive dem ut ved behov.

  1. Du sparer miljøet (og får mindre papirarbeid)

Ved å redusere antall papirfakturaer som både må printes ut for deg, sendes i posten og til slutt bare kastes, minsker du også klimautslippene dine.

  1. Du slipper å taste KID-nummer

Regningene kommer nemlig ferdig utfylt rett inn i nettbanken din. Det eneste du trenger å gjøre, er å godkjenne dem!

  1. Betalingen kan gjøres hvor og når du vil

Velger du å motta e-post eller SMS-varsel om innkomne eFakturaer, kan du enkelt logge deg inn på nettbanken og godkjenne dem. Du kan til enhver tid endre beløp, forfallsdato og hvilken konto som skal belastes.

  1. Ingen fakturagebyr

Det er gratis å motta eFaktura, så her er det penger å spare!

FØLG STRØMVIPPA PÅ FACEBOOK FOR FLERE NYTTIGE ARTIKLER OM STRØM!

Hva er AvtaleGiro?

Dersom du oppretter AvtaleGiro i tillegg til eFaktura, vil strømregningen din automatisk bli trukket fra kontoen hver måned. Du vil, som med vanlig eFaktura, motta regningen i nettbanken, men du trenger ikke å godkjenne betalingen ettersom den går gjennom automatisk. Det er heller ikke sånn at hvem som helst kan sende deg eFaktura; en slik avtale må inngås med hver enkelt bedrift som du har et kundeforhold til. Med mindre du har valgt å sette opp AvtaleGiro, vil ingen fakturaer bli belastet din konto uten bekreftelse fra deg via nettbank eller SMS.

Last ned gratis e-bok: 15 smarte tiltak for en mer miljøvennlig livsstil Last ned nå

Thea Petrine Hammer's photo

Av: Thea Petrine Hammer

Thea Petrine er en av Strømvippas faste bloggere. Hun har fullført videregående skole ved United World College Red Cross Nordic, er glad i å skrive og synes det er spennende å lære om digital markedsføring. For tiden gjennomfører hun førstegangstjenesten i Militærpolitiet. Kontakt: stromvippa@fortum.com

  • Skriv en kommentar

Søk i bloggen