Inspirasjon og tips for boligstrøm, lading av elbil og bærekraftig energi
Gratis sjekkliste for deg som flytter
Resultater

Posts containing:

Derfor er varmepumpe gull verdt på sommeren

Ikke bare kjøler varmepumpe deg ned på glovarme dager, den bidrar også til en bedre hverdag for allergikere og astmatikere.

– Når jeg kommer inn i huset kjenner jeg at luften er lettere å puste i, og tette luftveier løsner opp, sier Eli Black.

Hun har både astma og pollenallergi, og vet godt hvilken stor forskjell en varmepumpe kan gjøre for dem som kjenner vårens og sommerens oppblomstring på kroppen. Sammen med ektefellen Peter selger og monterer Eli varmepumper gjennom selskapet Peter Black Installasjon og Service i Rygge.

– At varmepumpe er en luftrenser er det ikke så mange som vet, men jeg mener det er en svært nyttig tilleggsfunksjon ved siden av oppvarming av bolig, sier hun.

Varmepumpen bidrar til å rense luften for pollen og støv, og gjør en merkbar forskjell for innemiljøet når pollensesongen setter i gang. Den renser også luften for støvpartikler fra vedfyring vinterstid, for dem som supplerer varmepumpen med en vedovn.

FØLG STRØMVIPPA PÅ FACEBOOK FOR FLERE NYTTIGE ARTIKLER OM STRØM!

Kjøler ned glovarme sommerhus

En annen nyttig funksjon i sommervarmen er varmepumpens kjølefunksjon. Med varmepumpe får du faktisk en aircondition som holder boligen din deilig og sval hele sommeren.

– Å bruke varmepumpen til kjøling bruker mye mindre strøm enn å bruke den til oppvarming, så det koster ikke stort i strømutgifter å unne seg en behagelig innetemperatur sommerstid. Det er ikke slik at den økonomiske vinningen går opp i spinningen når man bruker varmepumpen til kjøling på sommeren, sier Eli.

Artikkelen fortsetter under bildet

 

Peter og Eli Black har mange års erfaring med salg og montering av varmepumper. Foto: Stian Mathisen Peter og Eli Black har mange års erfaring med salg og montering av varmepumper. Foto: Stian Mathisen
 

Moderne varmepumper har en lufttørkingsfunksjon som også bidrar til å holde temperaturen kjølig.

LES OGSÅ: Derfor må du ikke koble varmeovn på en skjøteledning

– Tørr luft kjennes kjøligere enn fuktig luft, og i Norge trenger man for det meste kun å bruke tørkefunksjonen for å holde temperaturen behagelig innendørs. Det er bare på de aller varmeste sommerdagene man behøver å bruke varmepumpens kjølefunksjon, sier Peter.

Beskjedent strømbruk

Og hvor mye strøm bruker disse funksjonene? Mens en varmepumpe vinterstid bruker omtrent like mye strøm som en stor panelovn, kan man benytte seg av luftrensefunksjonen uten at varmepumpen bidrar med oppvarming eller avkjøling. Dersom man kun benytter viftefunksjonen i modulen som er montert innendørs uten å benytte utendørsmodulen, bruker varmepumpen så lite som 60 til 80 watt, eller like mye som en vanlig glødepære. Vil man bruke kjølefunksjonen i tillegg, vil varmepumpen bruke omtrent 200 watt.

Kort oppsummert

  • På varme dager kan varmepumpen kjøle ned boligen din
  • Varmepumpen renser også luften innendørs, det er nyttig for allergikere og astmatikere
  • Varmepumpen bruker langt mindre strøm når den kjøler sammenlignet med når den varmer, og enda mindre om du kun vil bruke viften til å rense luften

Last ned gratis sjekkliste: 10 tiltak for en tryggere bolig Last ned nå

Relaterte innlegg

Bærekraft

   |   
Sigrid og Unge Ferrari er blant artistene som er med på et nytt og innovativt miljøtiltak under årets Øyafestival. Fortum er blitt festivalens hovedpartner, og er ivrig ...
Les mer

Bolig

   |   
Hvis du er på utkikk etter ny bolig vil det antakelig være forhold som pris, beliggenhet og planløsning som avgjør boligvalget. I tillegg bør du ta boligens ...
Les mer
Abonnér på bloggen
Kategorier
Bla gjennom blogginnlegg basert på temaer.
FLYTTEKAMPANJE CTA-1
Strømavtaler
Kundeservice

Vårt kundesenter for strømkunder er åpent på hverdager mellom kl. 08.00 til 16.00

Private kunder eller bedrifter:
+47 21 49 69 10

For henvendelser til Charge Drive:
Vedr. kundeforhold:
+47 21 49 69 10 (kl. 08.00 – 16.00)

For teknisk support:
+47 22 55 54 24 (24 timer i døgnet)

Du kan også chatte med oss eller sende forespørselen din via et skjema ved å klikke på knappen nedenfor

Ta kontakt med oss

Hva bør du tenke på før du bestiller hjemmelader?

Last ned gratis ladeguide: Denne guiden vil gi deg oversikt og innsikt som igjen gir grunnlag for å vurdere hva som er den beste løsningen for deg.

Last ned nå