stromvippa
- Alt du vil vite om strøm [en blogg fra Fortum]
stromvippa

Derfor skrur vi av lyset under Earth Hour

Av Stian Mathisen 16. mars 2016

2_Australia-Canberra-Copyright-WWF-Australia.jpg

Hvert år markeres Earth Hour ved at folk over hele verden skrur av lyset i én time. Men hvorfor gjør vi egentlig det?

Earth Hour er en symbolsk markering som har som formål å øke oppmerksomheten rundt klimaproblemene, ved å få privatpersoner, bedrifter, myndigheter og organisasjoner til å skru av lyset i én time. Selve lysslukkingen er ment som en symbolsk handling for å vise at mennesker verden over står sammen for å stoppe klimaendringene. Det er World Wildlife Fund for Nature (WWF) som står bak markeringen.

I 2018 markeres Earth Hour 24. mars mellom klokken 20.30 og 21.30.

Norske ikonbygg som blant annet Slottet, Den norske opera, Nidarosdomen, Holmenkollen og Stortinget markerer Earth Hour hvert år. Det samme gjør et stort antall norske kommuner, bedrifter og privatpersoner.

Ifølge Wikipedia deltar mellom 30 og 40 prosent av Norges befolkning i markeringen.

Earth Hour er en flott symbolsk markering, men husk: Hvis du virkelig vil spare strøm, er det mange strømsluk som er verre enn belysning. Her er noen gode strømsparetips:

FØLG STRØMVIPPA PÅ FACEBOOK FOR FLERE NYTTIGE ARTIKLER OM STRØM!

Last ned gratis e-bok: Din guide til elbil Last ned nå

Stian Mathisen's photo

Av: Stian Mathisen

Stian Mathisen er kommunikasjonsansvarlig i Fortum og redaktør for Strømvippa. Han har tidligere jobbet i Utenriksdepartementet og som journalist. Stian mener strøm fra fornybare kilder er en av løsningene på klimautfordringene, blant annet gjennom elektrifisering av transportsektoren og overgang til utslippsfrie biler. Stians familie har hatt en Nissan Leaf elbil som eneste bil siden mai 2015, men selv om Stian er fan av alt som går på strøm, har han fortsatt bensingressklipper og gassgrill.

  • Skriv en kommentar

Søk i bloggen