26. november 2019
1 Min

Elbil er kult

MAIJA HALME har vært fornøyd elbilist i snart ett år. Årsakene til at hun valgte nettopp elbil som sin neste bil, var utenom miljøaspektene, at bilen er veldig enkel å lade, og krever minimalt med service.

– Vi setter stor pris på ny teknologi, også er det veldig behagelig at jeg en iskald vintermorgen bare kan stille inn bilen på oppvarming, og ha god og varm bil når jeg skal dra avgårde. Det er veldig fint å slippe og måtte skrape bilen fri for is, forteller Maija.

maija-halme-01-heliblafield3

Antall elbiler og ladestasjoner har økt og øker i rask takt.

– Vår bil har en rekkevidde på rundt 300 kilometer om sommeren. Lading er heller ikke noe problem. Her i hovedstadsområdet, er det tett med hurtigladere i umiddelbar nærhet. Hjemme lader vi opp batteriet på bilen med en ladeboks og hjemmelading fra Fortum Charge & Drive, forteller Maija videre.

Det største hinderet for at elbilen virkelig skal ta av og bli det neste store, tror Maija, er gamle fordommer knyttet til batteriets levetid. Dette stemmer jo ikke i det hele tatt for dagens moderne elbiler.

maija-halme-02-heliblafield2

– Det fineste med dette er at jeg får være med å påvirke kommende generasjoners tankesett. For mine barn er elbilen den nye normalen. De lurer på hvorfor folk fortsatt kjører rundt med biler som lukter vondt, når man kan få de kreftene man trenger for å kjøre bil, på en mye kulere måte, avslutter Halme.

Din guide til elbil

Abonner på bloggen

Få månedlig inspirasjon og tips for boligstrøm, lading av elbil og bærekraftig energi
Abonner