Inspirasjon og tips for boligstrøm, lading av elbil og bærekraftig energi
Gratis sjekkliste for deg som flytter
Resultater

Posts containing:

Er elbiler egentlig skjulte miljøsvin?

Noen mener at produksjonen av elbilbatterier forurenser så mye at de er verre for miljøet og klimaet enn bensinbiler. Stemmer det?

Analyser gjort av Daimler AG for Mercedes-Benz, viser at produksjonen av en elektrisk Mercedes-Benz B-Klasse fører til 10,1 tonn CO2-utslipp, mens produksjonen av en bensindrevet B 180 fører til utslipp på 5,5 tonn CO2. Det er først og fremst produksjonen av batteripakken som bidrar til de høyere utslippene for elbilen.

Betyr det at politikernes satsning på økonomiske fordeler for kjøp av elbil er feilslått, og at elbiler egentlig er VERRE for klima og miljø enn bensin- og dieselbiler?

Elbilen tar igjen bensinbilens klimaforsprang

Selv om elbilen forurenser mer under produksjon, veier den opp for dette når bilen tas i bruk. Tall fra Daimler viser at i Norge, hvor 98 prosent av strømproduksjonen kommer fra vannkraft, vil den elektriske varianten av Mercedes Benz B-Klasse slippe ut omtrent 20 tonn mindre CO2 i løpet av bilens levetid, sammenlignet med bensinversjonen av samme bil!

Les mer om hvor mye utslipp elbiler sparer oss for med både norsk og europeisk strømmiks her.

I fremtiden vil dessuten klimaavtrykket fra batteriproduksjonen bli mindre ved at produksjonen blir mer effektiv og energien som benyttes på batterifabrikkene kommer fra fornybar energi.

Last ned gratis e-bok: Din guide til elbil Last ned nå

Relaterte innlegg

Bærekraft

   |   
Sigrid og Unge Ferrari er blant artistene som er med på et nytt og innovativt miljøtiltak under årets Øyafestival. Fortum er blitt festivalens hovedpartner, og er ivrig ...
Les mer

Bolig

   |   
Hvis du er på utkikk etter ny bolig vil det antakelig være forhold som pris, beliggenhet og planløsning som avgjør boligvalget. I tillegg bør du ta boligens ...
Les mer
Abonnér på bloggen
Kategorier
Bla gjennom blogginnlegg basert på temaer.
FLYTTEKAMPANJE CTA-1
Strømavtaler
Kundeservice

Vårt kundesenter for strømkunder er åpent på hverdager mellom kl. 08.00 til 16.00

Private kunder eller bedrifter:
+47 21 49 69 10

For henvendelser til Charge Drive:
Vedr. kundeforhold:
+47 21 49 69 10 (kl. 08.00 – 16.00)

For teknisk support:
+47 22 55 54 24 (24 timer i døgnet)

Du kan også chatte med oss eller sende forespørselen din via et skjema ved å klikke på knappen nedenfor

Ta kontakt med oss

Hva bør du tenke på før du bestiller hjemmelader?

Last ned gratis ladeguide: Denne guiden vil gi deg oversikt og innsikt som igjen gir grunnlag for å vurdere hva som er den beste løsningen for deg.

Last ned nå