29. oktober 2015
3 Min

Elektrisk råskap

De fleste forbinder Harley-Davidson med den kraftige motoren, de gromme, karakteristiske lydene fra eksospotta og det tøffe utseendet. Du vil derfor kanskje bli overrasket over å høre at Harley-Davidson har en batteridrevet, elektrisk motorsykkel på trappene.

Du har nok sett dem på veiene. Og hvis du ikke har sett dem, så har du garantert hørt dem. Den svarte horden av hardbarkede, skinnkledde motorsyklister som ut av ingenting kommer buldrende forbi huset ditt midt under middagsluren. Så karakteristisk er lyden faktisk, at Harley-Davidson har tatt patent på den – for det er bare én lyd som gjelder. Hvordan vil så en elektrisk motorsykkel bli mottatt?

LiveWire, Harley-Davidsons elektriske motorsykkel

Marketing Manager Steven Fröhlich i Harley-Davidson Nordic forteller at de er svært entusiastiske over motorsykkelen, som har fått navnet LiveWire.  

FØLG FORTUM PÅ FACEBOOK FOR FLERE NYTTIGE ARTIKLER OM STRØM OG ELBIL!

– LiveWire er vår første elektriske motorsykkel. Den er et ekte Harley-Davidson-produkt, og jeg er sikker på at den vil tiltrekke seg nye kunder verden over. En motorsykkel fra Harley-Davidson må svare til kundenes forventninger, og det føler jeg virkelig denne gjør, sier Fröhlich.

Kundene får prøve sykkelen først

LiveWire blir imidlertid ikke tilgjengelig for motorglade nordmenn med det aller første. Til å begynne med skal nemlig utvalgte forbrukere i Asia, Europa, Canada og USA først prøve den elektriske motorsykkelen, og gi sine tilbakemeldinger, før den settes ut i full produksjon.

LES OGSÅ: Støyfrie elbiler gir færre helseplager

– Vi gir utvalgte forbrukere over hele verden muligheten til å prøve sykkelen, si sin mening og være med på å forme den. Dette er viktig for oss for å forstå hva kundene våre forventer av en elektrisk motorsykkel og hva som eventuelt kan forbedres. Det er imidlertid ikke endelig bestemt når denne motorsykkelen eventuelt kommer for salg, sier Fröhlich.

– En helt spesiell kjøreopplevelse

Han påstår at de nesten utelukkende har fått gode tilbakemeldinger fra de utvalgte som har fått prøve motorsykkelen – selv fra de mest konservative.

– De fleste tilbakemeldingene har vært svært positive. Vi har også latt de mest hardbarkede Harley-Davidson-entusiastene få prøve syklene, og de er veldig imponert over hvor enkel og morsom den er å kjøre, utseendet til sykkelen og at den gjør 0–100 km/t på under fire sekunder. Mange av dem som har prøvd den, forteller at de ble hekta fra første sekund – og det samme ble jeg. Jeg har prøvd en del motorsykler, men LiveWire tilbyr en helt spesiell kjøreopplevelse og kan ikke sammenliknes med noe annet, sier han.

Vil nå unge, urbane mennesker

Med eksplosjonen av elbiler i Norge de siste årene, er det kanskje på høy tid at motorsyklene følger etter.

– Norge er et spennende marked med mange potensielle kunder. Sykkelen har blitt tatt godt imot av både medier og enkeltpersoner, som også har gitt uttrykk for at hvis sykkelen hadde vært til salgs i dag, ville de kjøpt den umiddelbart. Vi har også hørt om nordmenn som aldri har kjørt en motorsykkel før, men som gjerne vil prøve LiveWire, sier han.

LES OGSÅ: Elsykkel i medvind

I en tid hvor stadig flere er miljøbevisste, håper Harley-Davidson å nå ut til nye kunder og målgrupper.

– Vi tror at denne motorsykkelen først og fremst vil appellere til unge, urbane mennesker. Den enkle manøvreringen, den imponerende akselerasjonen og det smale chassiset gjør LiveWire perfekt til bykjøring, sier Fröhlich.

Så gjenstår det bare å se om elektriske motorsykler vil være med på å prege bybildet i tiden fremover. Og lyden? Den er som med alt annet fra Harley-Davidson – helt unik. Hør selv.

Fakta om Harley-Davidson  LiveWire:

  • Leveres med 74 hestekrefter
  • Har en rekkevdde på 85 kilometer på én opplading.
  • Gjør 1 -100 km/t på under fire sekunder
  • Topphastighet på 152 km/ t

Les mer om  LiveWire.

Se våre tilbud på hjemmelading

Abonner på bloggen

Få månedlig inspirasjon og tips for boligstrøm, lading av elbil og bærekraftig energi
Abonner