27. september 2019
2 Min

Fortum Charge & Drive var den enkleste løsningen

Eierseksjonssameiet Grålumveien 65-67 i Greåkerdalen i Sarpsborg var ikke i tvil om valget av leverandør av ladetjeneste for elbil.

– En felles løsning kunne kanskje være bedre enn om alle hadde en ladeboks ved hver sin
parkeringsplass, forteller Magnus Alexander Lie, styreleder i Eierseksjonssameiet Grålumveien 65-67 i Sarpsborg.

Det var spørsmål fra beboere i sameiet, som ville installere egne hjemmeladere for elbil, som gjorde at Grålumveien 65-67 endte opp med ladeløsning fra Fortum Charge & Drive.

Etter å ha fått forslag fra forskjellige leverandører og en avstemning, ble det raskt klart at de gikk for Fortum Charge & Drive.

Fortum tar seg av all jobben

– Vi likte godt at Fortum Charge & Drive utførte alt arbeid, og at vi ikke behøvde å bry oss om bestilling av graving og slike ting, som vi måtte ha gjort med andre leverandører, sier Lie.

Sameiet har investert i fire ladebokser levert av Fortum Charge & Drive. Alle med en effekt på opptil 22 kW hver, så
ladehastigheten er god. Det er også lagt opp infrastruktur, slik at området kan bygges ut med fire ladebokser til.

Viktig med betalingstjeneste

En av hovedgrunnene til sameiets valg av Fortum Charge & Drive som tjenesteleverandør, var inkluderingen av betalingstjeneste.

– Vi bruker Fortum Charge & Drives betalingstjeneste med ladebrikke. I tillegg har vi tillatt gjester å lade, og også naboer, om det er ledig plass. Alle må bruke ladebrikke fra Fortum Charge & Drive for å kunne starte lading.

Raskt ekspedert

Det tok ikke lange stunden fra forespørselen ble sendt Fortum Charge & Drive, til anlegget var klart til bruk.

– Fra avgjørelsen ble tatt, til anlegget sto klart, gikk det omtrent en måned, forteller Lie.

IMG_4367

Sameiet har også inngått en døgnåpen serviceavtale med Fortum Charge & Drive, der de betaler en liten sum hver måned. Da kan brukerne av tjenesten ringe et supportnummer når som helst, om noe skulle hende med ladeboksene.

– Vi har hatt god oppfølging fra Fortum Charge & Drive, sier Lie, som anbefaler tjenesten videre til andre sameier som er på vei til å sette opp ladeløsninger for elbil.

Skaff deg en smart hjemmelader her

Lang erfaring

Fortum Charge & Drive har lang erfaring med elbiler og ladeinfrastruktur. I Norge avduket selskapet sitt første offentlige ladested i 2012, og nå kan også huseiere, beboere i sameier og boligbyggelag ta del i kunnskapen Fortum Charge & Drive har opparbeidet seg.

Tilbudene for ladebokser til hjemmebruk er lagt opp slik at du aldri skal behøve å tenke på noe annet enn å bestille ladeboksen du ønsker deg til din elbil.

Resten ordner Fortum Charge & Drive.

Din guide til elbil

Abonner på bloggen

Få månedlig inspirasjon og tips for boligstrøm, lading av elbil og bærekraftig energi
Abonner