Inspirasjon og tips for boligstrøm, lading av elbil og bærekraftig energi
Gratis sjekkliste for deg som flytter
Resultater

Posts containing:

Gjelder røykeloven for e-sigaretter?

Sigaretter som går på strøm har blitt et vanlig syn. Kan man benytte dem hvor man vil, eller omfattes også e-sigarettene av røykeloven?

Fra og med 1. juli 2017 ble også e-sigaretter inkludert i røykeloven. «Dampingen» som frem til nå har vært tillatt på offentlige steder, er altså ikke lenger lovlig. Alle restauranter, kjøpesentre, sykehus og liknende steder der det lenge har vært forbudt å røyke, vil nå også nekte folk å bruke e-sigaretter. Ettersom de samme reglene nå gjelder for alle former for nikotinholdig røyk, vil e-sigaretter fortsatt bare kunne selges til personer over 18 år.

LES OGSÅ: Hvorfor går e-sigaretter på strøm?

Forbud mot salg av e-sigaretter

I desember 2016 ble det vedtatt å oppheve forbudet mot salg av nikotinholdige e-sigaretter i Norge. Selv om det er en god stund siden endringene ble vedtatt, vil du ikke merke noen forskjell før første halvdel av 2018. Produksjon, import og salg av nikotinholdig væske til e-sigaretter vil fortsette å være forbudt helt fram til lovendringen trer i kraft.

Helsegevinst i form av røykeavvenning?

Dagens regelverk tillater faktisk også import av e-sigaretter, men bare for privatpersoner. Det stilles da krav til at e-sigarettene skal benyttes til røykavvenning, og at de kan importeres lovlig «gjennom legemiddellovgivningen jf. Forskrift om tilvirkning og import av legemidler». Mengden man importerer kan ikke overskride tre måneders forbruk, og tollvesenet kan kreve at du har med legeattest for å dokumentere at e-sigarettene er ment for røykavvenning for å få dem utlevert.

Dersom produsenten ved hjelp av kliniske studier kan dokumentere at deres produkt er tydelig mindre helseskadelig enn eksisterende tobakksprodukter på markedet, eksisterer det et regelunntak som vil tillate salg av produktet. Dette dokumentasjonskravet er derimot svært strengt, og det at ingen slike dispensasjoner har blitt gitt enda, understreker tvilen rundt e-sigaretters effekt på helsen.

 

Relaterte innlegg

Bolig

   |   
Andreas Pagander bor på Kråkerøy i Fredrikstad. Han har lenge vært opptatt av energieffektivitet og strøm. Da han skulle bygge ny garasje i fjor, installerte han ...
Les mer

Bærekraft

   |   
Derfor brenner regnskogen, og slik kan du hjelpe til å bevare den.
Les mer
Abonnér på bloggen
Kategorier
Bla gjennom blogginnlegg basert på temaer.
Din guide til elbil - CTA
Strømavtaler
Kundeservice

Vårt kundesenter for strømkunder er åpent på hverdager mellom kl. 08.00 til 16.00

Private kunder eller bedrifter:
+47 21 49 69 10

For henvendelser til Charge Drive:
Vedr. kundeforhold:
+47 21 49 69 10 (kl. 08.00 – 16.00)

For teknisk support:
+47 22 55 54 24 (24 timer i døgnet)

Du kan også chatte med oss eller sende forespørselen din via et skjema ved å klikke på knappen nedenfor

Ta kontakt med oss

Hva bør du tenke på før du bestiller hjemmelader?

Last ned gratis ladeguide: Denne guiden vil gi deg oversikt og innsikt som igjen gir grunnlag for å vurdere hva som er den beste løsningen for deg.

Last ned nå