Inspirasjon og tips for boligstrøm, lading av elbil og bærekraftig energi
Gratis sjekkliste for deg som flytter
Resultater

Posts containing:

Hva betaler du egentlig for når du hurtiglader elbilen din?

I takt med at trafikken på norske veier blir mer og mer elektrisk for hvert år som går, jo større blir behovet for tilgjengelige og raske ladestasjoner rundt om i landet. Vi i Fortum Charge & Drive håper at overgangen til en helelektrisk bilpark går raskt. Derfor gjør vi vårt for at det skal være like enkelt å lade en elbil som å fylle bensin på en tradisjonell bil.

Fortum Charge & Drive er Norges største hurtigladeoperatør, og drifter nærmere 650 hurtigladestasjoner her i landet. Du kan se kart over alle ladestasjonene våre her. Sannsynligheten er derfor stor for at du har havnet på en av våre ladestasjoner når elbilen din har hatt behov for mer energi når du er ute på tur. Da kan det også hende at du har stusset over hva som står på regningen. For der står det nemlig at du betaler for minutter og ikke for strøm.

Les også: Watt? Må jeg betale per minutt for elbillading?

Du betaler for tilgang på høy effekt

På en hurtigladestasjon får du mulighet til å lade bilen din med høy effekt. En vanlig stasjon vil typisk tilby 50 kW, mens de nye lynladestasjonene tilbyr fra 150 kW. Dette sier noe om hvor mye energi ladestasjonen klarer å levere av gangen, som igjen avgjør hvor fort batteriet på elbilen din kan lade.

Det å sette opp og drifte en stasjon som kan gi så høy effekt, koster langt mer enn strømmen som leveres. Strøm i seg selv er billig, men det å bygge og vedlikeholde selve anlegget er det som koster penger.

Fortum Charge & Drive har den prisstrukturen de har fordi en hurtigladestasjon ikke utelukkende bør sees på som et sted man kjøper strøm til bilen sin, men heller som en tjeneste, det vil si en tjeneste som gir deg tilgang på høy effekt og rask lading.

Les også: Kan elbilen min lynlade?

Det å ta betalt for tid forhindrer kødannelse

Bilen din klarer å ta imot mer strøm, altså nyttiggjøre seg høyere effekt, når batteriet er varmt og har lite strøm. Jo fullere batteriet blir, jo saktere går ladingen.

Med farten på dagens hurtigladere betaler man mellom 2.50 og 4 kroner per kilowattime energi ut. I takt med at batteriet fylles opp vil prisen per kilowattime stige. Det vil altså bli dyrere å lade batteriet helt fullt. Det å betale for tid gir folk insentiv til å lade kortere, og på denne måten bidra til at det blir mindre kø på ladestasjonene. Om man har behov for å lade fra 20 til 100 prosent for å komme dit man skal, lønner det seg å ta to stopp og heller lade 40 prosent hver gang.

Det er over tusen hurtigladestasjoner i Norge, som drives av ulike operatører med ulike priser og betalingssystemer. Elbilforeningen har en fullstendig oversikt som du kan sjekke ut her. Hos Fortum Charge & Drive er hurtigladingen billigst hvis du bruker vår ladebrikke eller app. Du kan lese mer om våre priser og vilkår her.

På denne siden har vi samlet alt du trenger å vite om lading

Relaterte innlegg

Bolig

   |   
Hvis du ikke har byttet strømleverandør på en stund, kan det være på tide å undersøke om strømavtalen din fortsatt er en god deal.
Les mer

Bolig

   |   
For deg som er på jakt etter ny bolig er det mye som skal klaffe. Du har kanskje trålet så mange visninger at du allerede har en forståelse av hva du kan få innenfor ...
Les mer
Abonnér på bloggen
Kategorier
Bla gjennom blogginnlegg basert på temaer.
Din guide til elbil - CTA
Strømavtaler
Kundeservice

Vårt kundesenter for strømkunder er åpent på hverdager mellom kl. 08.00 til 16.00

Private kunder eller bedrifter:
+47 21 49 69 10

For henvendelser til Charge Drive:
Vedr. kundeforhold:
+47 21 49 69 10 (kl. 08.00 – 16.00)

For teknisk support:
+47 22 55 54 24 (24 timer i døgnet)

Du kan også chatte med oss eller sende forespørselen din via et skjema ved å klikke på knappen nedenfor

Ta kontakt med oss

Hva bør du tenke på før du bestiller hjemmelader?

Last ned gratis ladeguide: Denne guiden vil gi deg oversikt og innsikt som igjen gir grunnlag for å vurdere hva som er den beste løsningen for deg.

Last ned nå