Inspirasjon og tips for boligstrøm, lading av elbil og bærekraftig energi
Gratis sjekkliste for deg som flytter
Resultater

Posts containing:

Hva er en powerbank?

Du har kanskje hørt om «nødladere», «reiseladere» og «lommeladere»? Alle disse er ord som ofte brukes om en powerbank, og her kan du se en video om hvordan de brukes!


Ettersom en powerbank er et lite, bærbart batteri du kan bruke til å lade mobilen, hodetelefoner, kameraer, nettbrett og andre elektroniske duppeditter, kan det være veldig kjekt å ha med en på tur. Powerbanks kommer i alle mulige former og størrelser, og ladekapasiteten varierer vanligvis mellom 2000 0g 20 000 milliamperetimer (mAh). De innebygde batteriene i moderne telefoner har vanligvis en størrelse på mellom 2000 og 3000 mAh.

Powerbanken i videoen over har en kapasitet på 2600mAh, og kan derfor gi omtrent en full lading av en vanlig smarttelefon. Velger du derimot å gå for en kraftigere variant på 20 000 mAh og flere USB-porter til uttak, kan du både lade opp laptopen og flere mobiler samtidig.

Slik lades den

En powerbank kan lades opp på akkurat samme måte som de tingene du har tenkt til å lade opp med den senere; via vegglader eller en USB-port i pc-en. Alt du trenger å gjøre er å plugge mikro-USB enden av ladekabelen i powerbanken, og den vanlige USB-enden i pc-en eller veggladeren.

LES OGSÅ: Slik kan du lade mobilen med sykkelen

Flere nye powerbanks-modeller kommer nå også med alternative oppladningsmetoder. For eksempel finnes det både powerbanks som lades opp av solceller og andre som lades opp av bevegelsen til sykkelen din!

Slik bruker du powerbanken

Dersom det du vil lade opp har en mikro-USB-inngang, trenger du simpelthen bare å snu ladekabelen fra da du ladet opp powerbanken; plugg den vanlige USB-enden i powerbanken og den andre i den enheten du vil at skal bli ladet opp. Skal du lade opp en iPhone eller duppeditter med andre innganger, må du bare bytte ut kabelen med din vanlige ladekabel.

15 smarte tiltak for en mer miljøvennlig livsstil

Relaterte innlegg

Bolig

   |   
Andreas Pagander bor på Kråkerøy i Fredrikstad. Han har lenge vært opptatt av energieffektivitet og strøm. Da han skulle bygge ny garasje i fjor, installerte han ...
Les mer

Bærekraft

   |   
Derfor brenner regnskogen, og slik kan du hjelpe til å bevare den.
Les mer
Abonnér på bloggen
Kategorier
Bla gjennom blogginnlegg basert på temaer.
Din guide til elbil - CTA
Strømavtaler
Kundeservice

Vårt kundesenter for strømkunder er åpent på hverdager mellom kl. 08.00 til 16.00

Private kunder eller bedrifter:
+47 21 49 69 10

For henvendelser til Charge Drive:
Vedr. kundeforhold:
+47 21 49 69 10 (kl. 08.00 – 16.00)

For teknisk support:
+47 22 55 54 24 (24 timer i døgnet)

Du kan også chatte med oss eller sende forespørselen din via et skjema ved å klikke på knappen nedenfor

Ta kontakt med oss

Hva bør du tenke på før du bestiller hjemmelader?

Last ned gratis ladeguide: Denne guiden vil gi deg oversikt og innsikt som igjen gir grunnlag for å vurdere hva som er den beste løsningen for deg.

Last ned nå