stromvippa
- Alt du vil vite om strøm [en blogg fra Fortum]
stromvippa

Hva koster det å bruke en støvsuger?

Av Thea Petrine Hammer 5. desember 2017

Blid dame med musikk på øret - hun spiller luftgitar på støvsugerenStøvsuging er, som noen vil påstå, «et nødvendig onde», og støvsugeren selv er ikke akkurat billig, men har du tenkt over hvor lite den koster deg etter at investeringen først er gjort?

Det skal riktignok sies at det ikke er de helt store summene det er snakk om; i underkant av ett øre per minutt er nok en pris de aller fleste støvsugereiere kan leve med.

Det betyr ti kroner i årlige strømutgifter for 20 minutter ukentlig støvsuging. Det er ikke en halv tyggisbit i måneden engang!

FØLG STRØMVIPPA PÅ FACEBOOK FOR FLERE NYTTIGE ARTIKLER OM STRØM!

Er støvsugeren din en støvblåser?

Svevestøv er bittesmå støvpartikler lastet med allergener og kjemiske stoffer, og kan skape alvorlig ubehag for astmatikere og andre allergikere. Flere «vanlige» støvsugere lik den i videoen over kan også kalles støvblåsere, fordi de sprer svevestøv og øker nivået av dette i luften betraktelig etter bruk.

Norges astma- og allergiforbund anbefaler derfor sentralstøvsuger som beste alternativ, men påpeker at kun industristøvsugere vil være sterke nok til å fjerne svevestøvet dersom det er vegg-til-vegg-teppe i rommet.

Dette kan du gjøre

På sitt nettsted www.allergiviten.no skriver de også at minstekravet til en ny støvsuger bør være at den kan samle opp små partikler uten å forurense luften rundt og bak med dem. For å oppnå dette og sørge for at din støvsuging er allergisikker, anbefales det å skifte støvsugerpose ofte og å benytte et HEPA-filter i støvsugeren. Slike filtre fjerner støv, pollen og andre støvpartikler effektivt, og vil gjøre luftkvaliteten bedre, særlig for allergikere og astmatikere.

 Last ned gratis sjekkliste: 10 tiltak for en tryggere bolig Last ned nå

Thea Petrine Hammer's photo

Av: Thea Petrine Hammer

Thea Petrine er en av Strømvippas faste bloggere. Hun har fullført videregående skole ved United World College Red Cross Nordic, er glad i å skrive og synes det er spennende å lære om digital markedsføring. For tiden gjennomfører hun førstegangstjenesten i Militærpolitiet. Kontakt: stromvippa@fortum.com

  • 1 Kommentar

Søk i bloggen