stromvippa
- Alt du vil vite om strøm [en blogg fra Fortum]
stromvippa

Hva koster det å lade mobilen?

Av Thea Petrine Hammer 20. september 2017

iStock-598912704-814916-edited.jpgDet føles ofte som at moderne mobiltelefoner må lades hele tiden. Vi har undersøkt hva det koster!

Å lade opp en smarttelefon fra 0-100 prosent bruker mellom 15 og 20 wattimer, og koster cirka 1,5 øre i strømutgifter. Det vil si at det ikke koster deg mer enn maks 5 kroner årlig hvis du lader opp mobilbatteriet på denne måten hver eneste dag!

LES OGSÅ: Dette kan skje hvis laderen er tilkoblet hele tiden

En undersøkelse TNS Gallup har gjennomført for Statnett spurte deltagerne hvor mye de trodde det kostet å lade en smarttelefon to timer om dagen i ett år, og ga deltagerne svaralternativene 3, 30 og 300 kroner. Bare ni prosent av de spurte gjettet det undersøkelsen oppgav som riktig svar; 3 kroner. Til sammenligning tippet hele 38 prosent at prisen var 300 kroner årlig! Dette sier kanskje noe om hvor lite bevisst forhold vi har til strøm og hva det koster?

LES OGSÅ: 8 tips for å spare strøm på mobilen

Last ned gratis e-bok: 15 smarte tiltak for en mer miljøvennlig livsstil Last ned nå

Thea Petrine Hammer's photo

Av: Thea Petrine Hammer

Thea Petrine er en av Strømvippas faste bloggere. Hun har fullført videregående skole ved United World College Red Cross Nordic, er glad i å skrive og synes det er spennende å lære om digital markedsføring. For tiden gjennomfører hun førstegangstjenesten i Militærpolitiet. Kontakt: stromvippa@fortum.com

  • Skriv en kommentar

Søk i bloggen