18.02.2020
2 Min

Hvor langt kan du kjøre med elbil?

Rekkeviddeangst er et kjent begrep, men er elbilers rekkevidde noe man trenger å være bekymret for lenger?

Hvor stor bilens batteripakke er, avgjør hvor langt du kan kjøre før du må lade. Bilens batteri måles i kilowatt timer, som forkortes kWh. Dagens moderne elbiler har batteripakker som varierer fra rundt 20 til 100 kWh.

I Norge kjører vi bilene våre i gjennomsnitt 3,5 til 4 mil om dagen. Det er en rekkevidde som selv de minste elbilene på markedet takler uten problemer.

Her ser vi nærmere på hvilken type kjøring de ulike elbilene egner seg best til:

Bykjøring

Hvis man kun ønsker å bruke elbilen til småturer til butikken og bykjøring holder det med en batteripakke som har en kapasitet på 20 kilowattimer (kwh). Kjører du under 5 mil per dag bør kapasiteten på batteriet holde. 

Les mer om elbil i hverdagen på vår samleside: Passer elbil for meg?

Pendle til jobb

Dersom du planlegger å bruke bilen på lengre kjøreturer, for eksempel til og fra jobb og du har 5 til 10 mil hver vei, vil det lønne seg å finne en elbil med batterikapasitet på 30 kWh eller mer. Da vil du kunne kjøre til og fra jobb uten å måtte stoppe for å lade hver dag. 

Lengre turer

Alle typer moderne elbiler kan faktisk tas med på langturer. Med Fortum Charge & Drives over 2000 ladestasjoner langs norske veier, er det enkelt å lade opp elbilen når du skal kjøre langt. Et 20 minutters ladestopp med en benstrekk og en kopp kaffe gir deg nok strøm til å suse videre på veien.

Komplette ladeløsninger fra Fortum

Fortum er Nordens ledende operatør av offentlige ladestasjoner for elbil med Fortum Charge & Drive. Fortum tilbyr  også nøkkelferdige hjemmeladestasjoner, slik at du kan være sikker på at bilen din lades trygt og forskriftsmessig på mest effektive måte.

Se våre tilbud på hjemmelading her

Abonnér på bloggen

Få månedlig inspirasjon og tips for boligstrøm, lading av elbil og bærekraftig energi
Abonnér