stromvippa
- Alt du vil vite om strøm [en blogg fra Fortum]
stromvippa

Hvorfor går e-sigaretter på strøm?

Av Thea Petrine Hammer 14. juli 2017

esig-542576-edited.jpg

E-sigaretter er en elektronisk variant av vanlige sigaretter. Men hvorfor trenger de egentlig strøm?

Det som gjør en e-sigarett elektronisk, er at det inni tanken sitter et lite varmeelement, som omgjør den (ofte nikotinholdige) væsken til damp. Dette kalles et fordamperhode, og består av tynne veker og varmetråder som trekker opp dampvæsken. Batterikapasiteten til e-sigaretter måles i mAh, altså milliamperetimer. Et batteri med høy kapasitet, vil også være fysisk større enn et batteri med lavere kapasitet. Et batteri på 750 mAh kan for eksempel vare en hel dag, og vil ha en ladetid på mellom én og fem timer.

Kan inneholde nikotin

En elektronisk sigarett består av et litium-ion-batteri, et fordamperhode og en tank med munnstykke. Denne inneholder dampvæsken, som kan være enten nikotinholdig eller -fri. Ved å benytte en e-sigarett istedenfor en vanlig sigarett, slipper man å bruke en lighter ettersom den er en elektronisk enhet. I stedet trykker brukeren inn en knapp på e-sigaretten, hvilket gjør at en blanding vanndamp, smak og nikotin frigis når fordamperhodet varmes opp.

Er det en sigarett?

Karl Erik Lund ved statens institutt for rusmiddelforskning mener at order sigarett er misvisende for e-sigaretter, og har uttalt følgende til forskning.no:

"Mer presist er e-sigaretter et plast- eller metallrør som inneholder en mekanisme som fordamper en smakstilsatt, flytende væske hvor hovedingrediensene er propylenglykol, glyserol, smakstilsetning og eventuelt nikotin."

 Last ned gratis e-bok: 15 smarte tiltak for en mer miljøvennlig livsstil Last ned nå

Thea Petrine Hammer's photo

Av: Thea Petrine Hammer

Thea Petrine er en av Strømvippas faste bloggere. Hun har fullført videregående skole ved United World College Red Cross Nordic, er glad i å skrive og synes det er spennende å lære om digital markedsføring. For tiden gjennomfører hun førstegangstjenesten i Militærpolitiet. Kontakt: stromvippa@fortum.com

  • 4 Kommentarer

Søk i bloggen