18.02.2020
2 Min

Hvorfor har elbilen så mange fordeler i Norge?

Gratis parkering, ingen moms, kjøring i kollektivfelt og gratis passering i bomringer. Hvorfor har myndighetene vedtatt at elbilister skal ha så mange fordeler?

Som mange andre land, så har Norge bestemt at vi skal kutte i våre klimautslipp. Måten vi best kan gjøre det, er ved å kutte i utslippene fra veitrafikken. Ifølge Statistisk Sentralbyrå var 18,5 prosent av norske klimagassutslipp i 2016 fra veitrafikk. De eneste sektorene med mer utslipp var industri og bergverk (21,9 prosent) og olje- og gassutvinning (27,9 prosent).

FØLG FORTUM PÅ FACEBOOK FOR FLERE NYTTIGE ARTIKLER OM STRØM OG ELBIL!

Den store fordelen vi har i Norge, er at strømmen vi bruker kommer fra fornybar vannkraft. Det betyr at elbiler i Norge er så godt som utslippsfrie, og det gjør at vi her i landet får kjempestore klimakutt når vi velger bort bensin- og dieselbiler til fordel for elbiler.

Les mer om elbil på vår samleside: Passer elbil for meg?

Så mye CO2-utslipp sparer en elbil oss for

En vanlig elbil som lades med strøm i Norge, sparer oss for omtrent 20 tonn CO2-utslipp gjennom hele bilens livsløp. Da er også produksjonen av bilen og batteriene tatt med i betraktningen.

Med tanke på at det finnes 2,6 millioner biler i Norge, så betyr det at mulighetene for å kutte i CO2-utslippene ved å elektrifisere bilparken er veldig god!

LES OGSÅ: Hvor mye sparer jeg klimaet og miljøet med elbil?

Mål om at det ikke selges bensin- og dieselbiler fra 2025

Fordi elektrifisering av transportsektoren i Norge er et så effektivt klimatiltak, så har Stortinget som mål at det fra 2025 ikke lenger skal selges bensin- eller dieselbiler i Norge. For å nå dette målet kreves det en ekstra innsats, en gulrot, for å få bilister til å velge biler som går på strøm. 

Det er derfor vi har så mange tiltak for å få bilister til å velge elektrisk i Norge.

Lurer du på hva alle elbilfritakene er? Les mer om det i denne artikkelen!
Se våre tilbud på hjemmelading her

Abonnér på bloggen

Få månedlig inspirasjon og tips for boligstrøm, lading av elbil og bærekraftig energi
Abonnér