stromvippa
- Alt du vil vite om strøm [en blogg fra Fortum]
stromvippa

Luksusfellen-Magnes 3 viktigste strømtips

Av Thea Petrine Hammer 14. oktober 2016

magne_gundersen03.jpg

Unngå å gå på en smell når strømregningen kommer - forbrukerøkonom Magne Gundersen fra Luksusfellen og Sparebank 1 gir deg sine beste strømtips!

  1. Sett av mer penger til strømregningen om vinteren

— En ting vi ofte må fortelle folk i Luksusfellen, er at de må være forberedt på å betale mer for strømmen i januar enn i juli. Man kan ikke planlegge pengebruken for vintersesongen basert på de lave strømprisene i sommerhalvåret, sier Gundersen.

Dette skyldes både at vi bruker mer strøm på vinteren til å varme opp boligene våre, og også at prisen per kilowatt time med strøm vanligvis er dyrere på vinteren enn på sommeren.

  1. Husk at du også må betale for nettleien

Nettleien er prisen du betaler for å få strømmen overført til huset ditt, og mange får denne tilsendt på en separat faktura. Dette beløpet kommer i tillegg til det du betaler strømleverandøren for strømmen du bruker. Ifølge Gundersen er det mange som synes det er komplisert med de forskjellige summene, og glemmer å tenke på at nettleien også må betales.

I store deler av Norge tilbyr strømleverandøren Fortum en samlet strømregning for nettleie og strømforbruk. 

  1. Bytt ut varmeovnen

– Når strømprisene er så lave som de er nå, er det dessverre færre som blir fristet til å investere i strøm- og miljøbesparende tiltak, som å kjøpe varmepumpe, etterisolere eller benytte seg av grunnvarme. Det er lett å tenke at det er unødvendig når strømmen er så billig som nå, men over tid kan det faktisk være penger å spare på energiøkonomisering, sier Gundersen.

Her kan du lese mer om hvorfor du bør investere i varmepumpe

Hva er dine beste strømtips? Del dem med oss i kommentarfeltet nedenfor!

Last ned gratis sjekkliste: 10 tiltak for en tryggere bolig Last ned nå

Thea Petrine Hammer's photo

Av: Thea Petrine Hammer

Thea Petrine er en av Strømvippas faste bloggere. Hun har fullført videregående skole ved United World College Red Cross Nordic, er glad i å skrive og synes det er spennende å lære om digital markedsføring. For tiden gjennomfører hun førstegangstjenesten i Militærpolitiet. Kontakt: stromvippa@fortum.com

  • Skriv en kommentar

Søk i bloggen