22.10.2019
1 Min

En mynt i fryseren kan spare deg for mye penger

Nå er det sommer i Norge, og det er sol og varmt. Dessverre vil noen oppleve å komme hjem til en fryser som har vært av. Hvordan skal man da vite om man må kaste maten?

For noen uker siden opplevde jeg at fryseren hjemme tok kvelden. Frustrasjonen var stor da jeg måtte stå opp og bære all den dyreste maten til en annen fryser midt på natten, for å redde så mye jeg klarte. Dagen etter da jeg endelig fikk tak i en ny fryser, oppstod usikkerheten om hvorvidt resten av maten måtte kastes eller ikke. Så hørte jeg om et triks som ble delt av amerikanske Sheila Pulanco Russel på sosiale medier.

Smelter isen bør maten kastes

Instruksjonene for trikset er enkle, og det du trenger er bare en kopp, en mynt og litt springvann.

1: Fyll opp koppen med vann og sett den i fryseren.
2: Når alt vannet i beholderen har fryst til is, tar du frem en mynt og legger den midt på isen.
3: Sett så koppen inn i fryseren igjen.

Trikset er at om fryseren går i stykker eller at strømmen går over lang tid, kan du se på mynten hvorvidt maten må kastes eller kan beholdes. Om mynten fremdeles ligger på toppen eller i midten av koppen, kan man anta at maten fremdeles er trygg å spise. Om mynten derimot har sunket til bunnen lønner det seg å ta lommeboka fatt og gå til innkjøp av nye varer.


Triks for orkanofre

Trikset som ble delt av Russel på Facebook var ment for å hjelpe ofre for orkanen Matthews i 2016. Selv om Norge ikke er preget av samme type ekstremvær som i USA, kan mynttrikset likevel være kjekt å ha i bakhodet, særlig nå som sommeren kommer og man reiser på ferie. Likevel bør mynten helst ligge i fryseren til enhver tid, så den alltid er tilgjengelig for en sjekk om noe uforutsett skulle skje.

Tross alt, det er nok flere enn meg som er uheldige og opplever å komme hjem til en ødelagt fryser i løpet av året.

15 smarte tiltak for en mer miljøvennlig livsstil

Abonnér på bloggen

Få månedlig inspirasjon og tips for boligstrøm, lading av elbil og bærekraftig energi
Abonnér