Inspirasjon og tips for boligstrøm, lading av elbil og bærekraftig energi
Gratis sjekkliste for deg som flytter
Resultater

Posts containing:

Nå blir også avfallsbilene elektriske

De har kjørt avfall i København i flere år allerede, og nå kommer de elektriske avfallsbilene også til Norge. Sarpsborg er først ut, der to el-avfallsbiler vil stå for avfallshentingen fra og med høsten 2017.

Her kan du se en video fra Sarpsborg kommune der de demonstrerer hvor lavt lydnivået på de nye elektriske avfallbilene er. Fra og med 1. oktober 2017 skal altså to el-avfallsbiler fra Norsk Gjenvinning bli satt i drift i byen og fjerne avfall utslippsfritt og lydløst fra sentrum. De nye lastebilene har en toppfart på 90 kilometer i timen, og en forventet levetid på ti år.

Rekkevidde nok til en hel arbeidsdag

Ifølge Teknisk Ukeblad har de nye el-avfallsbilene en maksimal rekkevidde på 225 kilometer, noe som kanskje ikke høres altfor imponerende ut i første omgang.

 Det som er spesielt på denne typen applikasjoner, er at batteriet ikke bare brukes til framdrift, men      også til å presse avfall, sier direktør Brian Olesen i Phoenix Danmark til Teknisk Ukeblad.

FØLG STRØMVIPPA PÅ FACEBOOK FOR FLERE NYTTIGE ARTIKLER OM STRØM!

Rekkevidden og batteripakken på 255 kilowattimer (kWh) vil likevel være mer enn nok til den sju-timers arbeidsdagen det er planlagt at de skal gjennomføre. Bilen vil også kunne fullades på 6-8 timer, så rekkeviddeangsten noen føler på når de vurderer elbil vil her være ikke-eksisterende.

LES OGSÅ: NÅ KOMMER DE ELEKTRISKE LASTEBILENE

Elektriske avfallsbiler - en investering

Foreløpig er elektriske lastebiler en hel del dyrere enn mer tradisjonelle diesel- og biogass-biler, gjerne opptil 2-3 ganger dyrere. Dette vil trolig endre seg raskt når industribil-produsentene begynner å produsere el-lastebiler i stor skala og kostnadene dermed blir lavere.

Regner man i tillegg med støtten fra Enova til virksomheter som investerer i batterielektriske kjøretøy og at el-avfallsbilene har både lavere driftskostnader og lengre levetid enn vanlige avfallsbiler, blir ikke forskjellen nødvendigvis så stor likevel.

Last ned gratis e-bok: Din guide til elbil Last ned nå

Relaterte innlegg

Bærekraft

   |   
Sigrid og Unge Ferrari er blant artistene som er med på et nytt og innovativt miljøtiltak under årets Øyafestival. Fortum er blitt festivalens hovedpartner, og er ivrig ...
Les mer

Bolig

   |   
Hvis du er på utkikk etter ny bolig vil det antakelig være forhold som pris, beliggenhet og planløsning som avgjør boligvalget. I tillegg bør du ta boligens ...
Les mer
Abonnér på bloggen
Kategorier
Bla gjennom blogginnlegg basert på temaer.
FLYTTEKAMPANJE CTA-1
Strømavtaler
Kundeservice

Vårt kundesenter for strømkunder er åpent på hverdager mellom kl. 08.00 til 16.00

Private kunder eller bedrifter:
+47 21 49 69 10

For henvendelser til Charge Drive:
Vedr. kundeforhold:
+47 21 49 69 10 (kl. 08.00 – 16.00)

For teknisk support:
+47 22 55 54 24 (24 timer i døgnet)

Du kan også chatte med oss eller sende forespørselen din via et skjema ved å klikke på knappen nedenfor

Ta kontakt med oss

Hva bør du tenke på før du bestiller hjemmelader?

Last ned gratis ladeguide: Denne guiden vil gi deg oversikt og innsikt som igjen gir grunnlag for å vurdere hva som er den beste løsningen for deg.

Last ned nå