Inspirasjon og tips for boligstrøm, lading av elbil og bærekraftig energi
Gratis sjekkliste for deg som flytter
Resultater

Posts containing:

Nå kommer det billigere forsikring for elbil

Å være elbileier har veldig mange fordeler, og nå kommer altså enda en grunn til å bli elbilist! Norsk elbilforening og Storebrand lanserer egen elbilforsikring som skal sikre at elbilister ikke betaler mer enn de må.

Med et mål om at alle personbiler som selges i Norge skal være utslippsfrie allerede i 2025, vil slike tilbud bare bli viktigere i tiden fremover. Også Tryg Forsikring har annonsert at de vil kunne tilby en egen elbilforsikring i løpet av 2017.

– En elbil er mer driftssikker enn en ordinær bil. Den har færre bevegelige deler og trenger mindre vedlikehold enn fossile biler. Vi vet også at elbilistene er forbrukersmarte, ansvarlige og dermed kan ha lavere skadeprosent. Da er det ikke urimelig at de får dette «tilbakebetalt» gjennom gode forsikringsvilkår, sier generalsekretær Christina Bu i Norsk elbilforening til Dagens Næringsliv.

Hun legger også til at det nye elbilproduktet absolutt vil «være konkurransedyktig på pris».

Ulike behov

Behovene og ønskene for hva en bilforsikring skal dekke er ganske forskjellige for elbilister og andre bileiere. Fordi Norsk elbilforening allerede har kartlagt elbilistenes behov gjennom egen erfaring og medlemsundersøkelser, er det naturlig at forsikringsselskapene ønsker å samarbeide med dem for å utvikle sine nyskapende produkter.

Der en eier av en «vanlig» bil for eksempel ville ha vært svært opptatt av å forsikre seg mot ødelagt girkasse og konsekvensene av å helle bensin på en dieselbil, er det langt viktigere for en elbilist at batteriet og ladekabelen er forsikret. Dermed gir det mening å gi disse ulike biltypene hver sin forsikring, ettersom det ikke vil være relevant å betale for deler bilen rett og slett ikke har.

Banebrytende samarbeid

I en pressemelding fra Storebrand Forsikring sier administrerende direktør Frederik Wibull at «Gjennom Norsk elbilforening har vi kunnet gå i dybden for å finne ut hva elbilistene etterspør i en egen forsikring», og legger til at samarbeidet har vært «banebrytende».

Forsikringen er et resultat av at Storebrand for første gang har jobbet sammen med en ideell aktør i en produktutvikling av forsikringer. 

 Last ned gratis sjekkliste: 10 tiltak for en tryggere bolig Last ned nå

Relaterte innlegg

Bolig, Bærekraft, Bevegelse

   |   
Har du noen gang tenkt på hvilken rolle elektrisitet spiller i livet ditt? Eller hvordan livet ditt hadde blitt uten? Bare fra du har slått på lyset om morgenen, sjekket ...
Les mer

Bærekraft

   |   
Opprinnelsesgaranti er en merkeordning for elektrisitet som viser at en viss mengde fornybar strøm er produsert ved et bestemt kraftverk. Kjøper du miljømerket strøm, ...
Les mer
Abonnér på bloggen
Kategorier
Bla gjennom blogginnlegg basert på temaer.
Din guide til elbil - Last ned
Strømavtaler
Kundeservice

Vårt kundesenter for strømkunder er åpent på hverdager mellom kl. 08.00 til 16.00

Private kunder eller bedrifter:
+47 21 49 69 10

For henvendelser til Charge Drive:
Vedr. kundeforhold:
+47 21 49 69 10 (kl. 08.00 – 16.00)

For teknisk support:
+47 22 55 54 24 (24 timer i døgnet)

Du kan også chatte med oss eller sende forespørselen din via et skjema ved å klikke på knappen nedenfor

Ta kontakt med oss

Hva bør du tenke på før du bestiller hjemmelader?

Last ned gratis ladeguide: Denne guiden vil gi deg oversikt og innsikt som igjen gir grunnlag for å vurdere hva som er den beste løsningen for deg.

Last ned nå