stromvippa
- Alt du vil vite om strøm [en blogg fra Fortum]
stromvippa

Nå kommer det billigere forsikring for elbil

Av Thea Petrine Hammer 11. august 2017

iStock-688917604-157339-edited.jpgÅ være elbileier har veldig mange fordeler, og nå kommer altså enda en grunn til å bli elbilist! Norsk elbilforening og Storebrand lanserer egen elbilforsikring som skal sikre at elbilister ikke betaler mer enn de må.

Med et mål om at alle personbiler som selges i Norge skal være utslippsfrie allerede i 2025, vil slike tilbud bare bli viktigere i tiden fremover. Også Tryg Forsikring har annonsert at de vil kunne tilby en egen elbilforsikring i løpet av 2017.

– En elbil er mer driftssikker enn en ordinær bil. Den har færre bevegelige deler og trenger mindre vedlikehold enn fossile biler. Vi vet også at elbilistene er forbrukersmarte, ansvarlige og dermed kan ha lavere skadeprosent. Da er det ikke urimelig at de får dette «tilbakebetalt» gjennom gode forsikringsvilkår, sier generalsekretær Christina Bu i Norsk elbilforening til Dagens Næringsliv.

Hun legger også til at det nye elbilproduktet absolutt vil «være konkurransedyktig på pris».

Ulike behov

Behovene og ønskene for hva en bilforsikring skal dekke er ganske forskjellige for elbilister og andre bileiere. Fordi Norsk elbilforening allerede har kartlagt elbilistenes behov gjennom egen erfaring og medlemsundersøkelser, er det naturlig at forsikringsselskapene ønsker å samarbeide med dem for å utvikle sine nyskapende produkter.

Der en eier av en «vanlig» bil for eksempel ville ha vært svært opptatt av å forsikre seg mot ødelagt girkasse og konsekvensene av å helle bensin på en dieselbil, er det langt viktigere for en elbilist at batteriet og ladekabelen er forsikret. Dermed gir det mening å gi disse ulike biltypene hver sin forsikring, ettersom det ikke vil være relevant å betale for deler bilen rett og slett ikke har.

Banebrytende samarbeid

I en pressemelding fra Storebrand Forsikring sier administrerende direktør Frederik Wibull at «Gjennom Norsk elbilforening har vi kunnet gå i dybden for å finne ut hva elbilistene etterspør i en egen forsikring», og legger til at samarbeidet har vært «banebrytende».

Forsikringen er et resultat av at Storebrand for første gang har jobbet sammen med en ideell aktør i en produktutvikling av forsikringer. 

 Last ned gratis sjekkliste: 10 tiltak for en tryggere bolig Last ned nå

  Elbil
Thea Petrine Hammer's photo

Av: Thea Petrine Hammer

Thea Petrine er en av Strømvippas faste bloggere. Hun har fullført videregående skole ved United World College Red Cross Nordic, er glad i å skrive og synes det er spennende å lære om digital markedsføring. For tiden gjennomfører hun førstegangstjenesten i Militærpolitiet. Kontakt: stromvippa@fortum.com

  • 2 Kommentarer

Søk i bloggen