Inspirasjon og tips for boligstrøm, lading av elbil og bærekraftig energi
Gratis sjekkliste for deg som flytter
Resultater

Posts containing:

Nå får de lov til å gå på skole

Hvorfor fikk disse fattige jentene i landsbyen Sidonge i Kenya plutselig lov til å gå på skolen når innbyggerne fikk strøm fra solceller?

Tidligere i år fikk de 600 innbyggerne i landsbyen Sidonge i Kenya tilgang til et solcelleanlegg med en effekt på syv kilowatt peak.

Det betyr at anlegget på det meste kan produsere nok strøm til å drive syv store panelovner av typene vi bruker til å varme husene våre her i Norge. Dersom du skulle kjøpt denne mengden strøm i Norge, ville det kostet deg 5,5 kroner per time.

180 prosent flere jenter på skolebenken

Denne beskjedne mengden strøm fordeles mellom landsbyens innbyggere, og det har allerede ført til at elevene ved landsbyens skole får bedre karakterer fordi de kan gjøre lekser hjemme på kveldstid. Dessuten får nå også jentene lov til å gå på skole.

Grunnen til at mange av jentene tidligere ble holdt hjemme fra skolen, var fordi familiene ikke hadde råd til å betale for skolegangen deres. Før brukte hver familie 16 dollar på parafin for belysning og matlaging hver måned. Nå som de har strøm bruker de kun 4 dollar på parafin, og dermed har de råd til å betale skolegang også for døtrene sine. Det har ført til en 180 prosent økning i antallet jenter ved landsbyens skole.

Ingen vannbårne sykdommer med renseanlegg

Solcelleanlegget driver dessuten et nytt renseanlegg for vann. Det har ført til at det siden anlegget ble operativt ikke har forekommet noen tilfeller av vannbårne sykdommer i Sidonge.

FØLG STRØMVIPPA PÅ FACEBOOK FOR FLERE NYTTIGE ARTIKLER OM STRØM!

Samtidig har bøndene økt sine avlinger med 100 prosent, fordi de har fått tilgang til opplæringsvideoer som har lært dem å optimalisere landbruket.

Du kan også hjelpe!

Solcelleanlegget i Sidonge har blitt mulig gjennom et samarbeid mellom strømselskapet Fortum og TRINE, et selskap som gir private investorer mulighet til å investere i solcelleprosjekter som bekjemper energifattigdom.

– Sidonge ble finansiert på rekordtid, og det viser den utrolige interessen som finnes for denne typen løsninger. Mange vil hjelpe, og gjennom å investere via oss får de nå muligheten til å bidra til en positiv sosial- og miljømessig påvirkning samtidig som de får avkastning. Med vår plattform finnes det endelig en lenke mellom mennesker som vil hjelpe og dem som savner tilgang til den grunnleggende tjenesten som elektrisitet er, sier Sam Manaberi, grunnleggeren av TRINE.

Fortum har bidratt med samme sum som de private investorene. Det førte til at prosjektet nådde 200 prosent av sitt investeringsmål på rekordtid, og satte ny nordisk crowdfunding-rekord.

– Fortum ser stadig etter muligheter til å forbedre vår forståelse av forretningsmodeller knyttet til solcelleinstallasjoner som ikke er koblet til strømnettet, i fremvoksende markeder. På dette stadiet fungerer vi som en tilrettelegger for TRINE, så de kan prøve ut sin modell for å skaffe kapital gjennom crowdfunding, sier teknologidirektør Heli Antila i Fortum.

Du kan også bidra til at mennesker som lever i energifattigdom kan få strømmen de trenger for å skape seg en bedre hverdag, og det trenger ikke koste all verden – investeringer kan være fra 200 til 250 kroner.

Selv om prosjektet i Sidonge er fullført, kan du lese mer om hvordan du kan bidra i andre prosjekter på TRINEs nettsider!

Last ned gratis e-bok: 15 smarte tiltak for en mer miljøvennlig livsstil Last ned nå

Relaterte innlegg

Bærekraft

   |   
Sigrid og Unge Ferrari er blant artistene som er med på et nytt og innovativt miljøtiltak under årets Øyafestival. Fortum er blitt festivalens hovedpartner, og er ivrig ...
Les mer

Bolig

   |   
Hvis du er på utkikk etter ny bolig vil det antakelig være forhold som pris, beliggenhet og planløsning som avgjør boligvalget. I tillegg bør du ta boligens ...
Les mer
Abonnér på bloggen
Kategorier
Bla gjennom blogginnlegg basert på temaer.
FLYTTEKAMPANJE CTA-1
Strømavtaler
Kundeservice

Vårt kundesenter for strømkunder er åpent på hverdager mellom kl. 08.00 til 16.00

Private kunder eller bedrifter:
+47 21 49 69 10

For henvendelser til Charge Drive:
Vedr. kundeforhold:
+47 21 49 69 10 (kl. 08.00 – 16.00)

For teknisk support:
+47 22 55 54 24 (24 timer i døgnet)

Du kan også chatte med oss eller sende forespørselen din via et skjema ved å klikke på knappen nedenfor

Ta kontakt med oss

Hva bør du tenke på før du bestiller hjemmelader?

Last ned gratis ladeguide: Denne guiden vil gi deg oversikt og innsikt som igjen gir grunnlag for å vurdere hva som er den beste løsningen for deg.

Last ned nå