Inspirasjon og tips for boligstrøm, lading av elbil og bærekraftig energi
Gratis sjekkliste for deg som flytter
Resultater

Posts containing:

Oslo kommune gir støtte til lading av elbil

Oslo kommune gir økonomisk støtte til etablering av infrastruktur når sameier og borettslag, såkalte boligselskap, skal installere ladestasjon til elbil.

– Oslo kommune har lenge gitt støtte til ladestasjoner for elbil hjemme. Prioritering av miljøvennlige løsninger er høyt på agendaen for oss. Kommunen legger til rette for et grønt skifte og ønsker at grønn mobilitet skal være noe alle kan ta del i, sier elbilansvarlig Sture Portvik i Oslo Kommune.

LES OGSÅ: Hvor mye koster det å lade elbil hjemme?

Lading for leilighetsboere er en flaskehals

60 prosent av Oslo kommunes innbyggere bor i leilighet.

– Det er nettopp tilrettelegging for å kunne installere hjemmelading for leilighetseiere som nå er flaskehalsen og utfordringen. Våren 2017 kom derfor en endring i kommunens støtteordning for etablering av lading av elbil, sier Portvik.

Fordi så stor del av befolkningen bor i leiligheter, mange med eldre garasjeanlegg, støtter Oslo kommune å tilrettelegge infrastruktur for å kunne etablere ladestasjoner. Kommunen støtter med 20 prosent til oppbygging av infrastruktur med et maksbeløp på en million kroner. Det gis altså ikke støtte til innkjøp av selve ladestasjonen, men til oppgradering av infrastrukturen som kreves for å kunne sette opp en ladestasjon.


LES OGSÅ: Hjemmeladestasjon gir tryggere og raskere lading

Ulike behov for oppgradering

Ulike sameier og borettslag vil ha ulike behov for støtte.

– Noen ganger er det for eksempel for lite strøm inn til selve bygget, slik at det ikke er nok strøm til at alle som ønsker det kan plugge inn en elbil på toppen av ordinært strømforbruk, sier Portvik.

Oslo kommunes støtteordning kan blant annet benyttes til å legge nye strømkabler inn til bygget eller oppgradering av omkringliggende infrastruktur, slik at større strømkapasitet kan bringes til bygget.

Les mer om støtte til hjemmeladestasjoner på Oslo kommunes nettsider

Komplette ladeløsninger fra Fortum

Fortum gir deg en komplett ladeløsning, både hjemme og langs veien. Med hjemmelader fra Fortum får du en en ferdig installert ladeløsning som passer perfekt til ditt behov, enten du ønsker å lade så raskt som mulig, eller bare ønsker en ladeløsning som er tryggere enn lading med stikkontakt.

LES MER OM: Fortums komplette ladeløsninger her

Last ned gratis e-bok: Din guide til elbil Last ned nå 

Relaterte innlegg

Bærekraft

   |   
Sigrid og Unge Ferrari er blant artistene som er med på et nytt og innovativt miljøtiltak under årets Øyafestival. Fortum er blitt festivalens hovedpartner, og er ivrig ...
Les mer

Bolig

   |   
Hvis du er på utkikk etter ny bolig vil det antakelig være forhold som pris, beliggenhet og planløsning som avgjør boligvalget. I tillegg bør du ta boligens ...
Les mer
Abonnér på bloggen
Kategorier
Bla gjennom blogginnlegg basert på temaer.
FLYTTEKAMPANJE CTA-1
Strømavtaler
Kundeservice

Vårt kundesenter for strømkunder er åpent på hverdager mellom kl. 08.00 til 16.00

Private kunder eller bedrifter:
+47 21 49 69 10

For henvendelser til Charge Drive:
Vedr. kundeforhold:
+47 21 49 69 10 (kl. 08.00 – 16.00)

For teknisk support:
+47 22 55 54 24 (24 timer i døgnet)

Du kan også chatte med oss eller sende forespørselen din via et skjema ved å klikke på knappen nedenfor

Ta kontakt med oss

Hva bør du tenke på før du bestiller hjemmelader?

Last ned gratis ladeguide: Denne guiden vil gi deg oversikt og innsikt som igjen gir grunnlag for å vurdere hva som er den beste løsningen for deg.

Last ned nå