stromvippa
- Alt du vil vite om strøm [en blogg fra Fortum]
stromvippa

Oslo kommune gir støtte til lading av elbil

Av Marianne J. Hermansen 14. november 2017

Oslo Kommune er i førersetet møt grønn mobilitetOslo kommune gir økonomisk støtte til etablering av infrastruktur når sameier og borettslag, såkalte boligselskap, skal installere ladestasjon til elbil.

– Oslo kommune har lenge gitt støtte til ladestasjoner for elbil hjemme. Prioritering av miljøvennlige løsninger er høyt på agendaen for oss. Kommunen legger til rette for et grønt skifte og ønsker at grønn mobilitet skal være noe alle kan ta del i, sier elbilansvarlig Sture Portvik i Oslo Kommune.

LES OGSÅ: Hvor mye koster det å lade elbil hjemme?

Lading for leilighetsboere er en flaskehals

60 prosent av Oslo kommunes innbyggere bor i leilighet.

– Det er nettopp tilrettelegging for å kunne installere hjemmelading for leilighetseiere som nå er flaskehalsen og utfordringen. Våren 2017 kom derfor en endring i kommunens støtteordning for etablering av lading av elbil, sier Portvik.

Fordi så stor del av befolkningen bor i leiligheter, mange med eldre garasjeanlegg, støtter Oslo kommune å tilrettelegge infrastruktur for å kunne etablere ladestasjoner. Kommunen støtter med 20 prosent til oppbygging av infrastruktur med et maksbeløp på en million kroner. Det gis altså ikke støtte til innkjøp av selve ladestasjonen, men til oppgradering av infrastrukturen som kreves for å kunne sette opp en ladestasjon.


LES OGSÅ: Hjemmeladestasjon gir tryggere og raskere lading

Ulike behov for oppgradering

Ulike sameier og borettslag vil ha ulike behov for støtte.

– Noen ganger er det for eksempel for lite strøm inn til selve bygget, slik at det ikke er nok strøm til at alle som ønsker det kan plugge inn en elbil på toppen av ordinært strømforbruk, sier Portvik.

Oslo kommunes støtteordning kan blant annet benyttes til å legge nye strømkabler inn til bygget eller oppgradering av omkringliggende infrastruktur, slik at større strømkapasitet kan bringes til bygget.

Les mer om støtte til hjemmeladestasjoner på Oslo kommunes nettsider

Komplette ladeløsninger fra Fortum

Fortum gir deg en komplett ladeløsning, både hjemme og langs veien. Med hjemmelader fra Fortum får du en en ferdig installert ladeløsning som passer perfekt til ditt behov, enten du ønsker å lade så raskt som mulig, eller bare ønsker en ladeløsning som er tryggere enn lading med stikkontakt.

LES MER OM: Fortums komplette ladeløsninger her

Last ned gratis e-bok: Din guide til elbil Last ned nå 

Marianne J. Hermansen's photo

Av: Marianne J. Hermansen

Marianne er del av Fortums markeds- og kommunikasjonsavdeling, og hun har jobbet med salg og marked i en årrekke. Hun følger spent med på den teknologiske utvikling, og gleder seg særlig over alle ting som kan gjøres smartere og morsommere. Etter å ha jobbet en stund i Fortum er hun nå fast bestemt på at hennes neste bil skal være elektrisk.

  • Skriv en kommentar

Søk i bloggen