stromvippa
- Alt du vil vite om strøm [en blogg fra Fortum]
stromvippa

Så mye koster det å trakte kaffe

Av Thea Petrine Hammer 27. desember 2017

Muntert smilende kjærestepar i sofa med hver sin orange kaffekopp i håndenDet drikkes 12 millioner kopper kaffe i Norge hver dag. Vi har regnet ut hvor mye det koster i strømforbruk å trakte en liter kaffe!

Å trakte én liter kaffe koster altså ni øre i strømutgifter. Det betyr at å drikke en fersk kopp rett fra trakteren ikke vil koste deg mer enn i underkant av to øre! Hvis husholdningen din i snitt drikker en liter kaffe om dagen, vil det ende opp med å koste dere cirka 30 kroner i løpet av et år. I tillegg kommer selvsagt utgiftene til kaffen selv.

Kraftig kaffekonsumpsjon

En undersøkelse gjennomført av Ipsos MMI i 2016 for Norsk kaffeinformasjon viser at 2,8 millioner nordmenn drikker kaffe daglig. Totalt har de regnet ut at det drikkes 12 millioner kopper kaffe i Norge hver eneste dag. Det blir mange liter kaffe, det!

Hvis vi går ut fra at en vanlig kopp svart kaffe rommer to desiliter, går det altså fem kopper på en liter. Det vil si at vi drikker hele 240 000 liter daglig! Dersom all den kaffen hadde blitt traktet med en kaffetrakter lik den i videoen ovenfor, ville det ha tilsvart 21 600 kroner i strømutgifter.

Dette regnestykket er dog ikke helt korrekt, ettersom mange av disse kaffekoppene kjøpes i kiosker eller tilberedes ved hjelp av kapselmaskiner eller presskanner. Kaffetrakteren er likevel representativ i veldig stor grad; undersøkelsen gjennomført for Norsk Kaffeinformasjon viser at kaffetrakteren er den viktigste kaffekilden til 51 prosent av befolkningen. Til sammenligning brukes kapselmaskiner, det nest vanligste alternativet, av bare 21 prosent av kaffedrikkerne.

FØLG STRØMVIPPA PÅ FACEBOOK FOR FLERE NYTTIGE ARTIKLER OM STRØM!

Hvem drikker kaffe, og når drikker de den?

Ipsos MMI har identifisert menn i alderen 45-69 år som den typiske kaffedrikkeren. Disse drikker mye kaffe både hjemme og på jobb, og er sentrale i å trekke opp den gjennomsnittlige kaffekonsumpsjonen blant kaffedrikkere på 3,7 kopper daglig.

Fun fact! Visste du at jo lenger sør du kommer i landet, jo mer melk og fløte tilsetter folk i kaffen? I Nord-Norge foretrekker hele 91 prosent å drikke kaffen svart, men i Oslo og Buskerud gjelder dette bare 67 prosent av befolkningen.

Kilde: www.kaffe.no

 Last ned gratis e-bok: 15 smarte tiltak for en mer miljøvennlig livsstil Last ned nå

Thea Petrine Hammer's photo

Av: Thea Petrine Hammer

Thea Petrine er en av Strømvippas faste bloggere. Hun har fullført videregående skole ved United World College Red Cross Nordic, er glad i å skrive og synes det er spennende å lære om digital markedsføring. For tiden gjennomfører hun førstegangstjenesten i Militærpolitiet. Kontakt: stromvippa@fortum.com

  • 2 Kommentarer

Søk i bloggen