Inspirasjon og tips for boligstrøm, lading av elbil og bærekraftig energi
Gratis sjekkliste for deg som flytter
Resultater

Posts containing:

Segway på «grønn» tur i nærmiljøet

Elektriske biler og sykler selger som varmt hvetebrød. Men kanskje er det en elektrisk ståhjuling - en Segway - som er kjøretøyet for deg?

Ønsker du deg «grønn transport» i nærmiljøet? Da kan Segway være tingen. Vi snakker om det som kalles ståhjuling. Et selvbalanserende, batteridrevet kjøretøy med en toppfart på 20 kilometer i timen.

Segway ble riktignok introdusert i 2001 og de første modellene så dagens lys i USA i 2003, men her til lands ble det personlige kjøretøyet ikke lovlig før i 2014. Ja, i fjor altså! Men det ble fort en hit blant selskaper og privatpersoner, som hadde ventet på at nettopp Segway skulle bli lovlig i Norge.

- Vi ser en økende trend, og flere kommer til oss for å prøvekjøre maskinene, forteller daglig leder Anders Denis i Segway Norway.

FØLG STRØMVIPPA PÅ FACEBOOK FOR FLERE NYTTIGE ARTIKLER OM STRØM!

Tillatt på både gangsti og vei

Kjøretøyet er kort og godt å regne som moped, og er du 16 år eller eldre, er det bare å kjøre i vei. Det er tillatt å kjøre på gangsti og vei uten tillatelse fra politi eller Vegvesenet.

Segway passer for folk i alle aldre, ifølge Denis, som forteller at de har hatt kjøpere fra 16 år og opp til nesten 100 år. Ettersom dette er et kjøretøy som holdes oppreist av datamaskiner og motorer samt et integrert gyro(skop), sørger det for at føreren lettere klarer å holde balansen. Altså et ypperlig kjøretøy for mennesker med gåvansker eller andre handicap.

- Det er utrolig praktisk og velfungerende og ikke minst morsomt å kjøre, mener Denis.

Bruker lite strøm

Det er ikke mye du må tenke på før du legger ut på turen din. Segway-en lades med en stikkontakt og bruker lite strøm. Det finnes ulike typer Segway. Én modell har en rekkevidde på omtrent to mil før den må lades, en annen er en bymodell som har en rekkevidde på opp mot fire mil. Prisene ligger i området 50.-55.000 kroner.

- Hvor lang levetid har en Segway?

- Ja, i Norge har vi jo bare drøye ett års erfaring, men fra utlandet meldes det om Segway-er som er syv til åtte år, som er like bra ennå, sier Denis.

Noe tungt vedlikehold er ikke nødvendig. Normal vask og ettersyn holder.

- Vi anbefaler at det tas service på maskinen hvert annet år, noe som i praksis vil si gjennomgang av drivverk og elektronikk, forklarer Segway-sjefen.

Sightseeing på Segway

Segway er i utgangspunktet et personlig kjøretøy, men som også er velegnet til bruk i grupper. De store byene i utlandet har derfor i lengre tid arrangert guidede turer for turistgrupper – på Segway. Nå følger Norge etter.

I Gamlebyen i Fredrikstad har det i sommer vært kjørt guidede turer i grupper på ni deltakere og en guide – alle på Segway. En tur på halvannen time koster 500 kroner per person, og da har man fått med seg både kjente steder og en stemningsfull tur langs de vakre Vollane ned mot gravene.

Last ned gratis e-bok: 15 smarte tiltak for en mer miljøvennlig livsstil Last ned nå

Relaterte innlegg

Bolig, Bærekraft, Bevegelse

   |   
Har du noen gang tenkt på hvilken rolle elektrisitet spiller i livet ditt? Eller hvordan livet ditt hadde blitt uten? Bare fra du har slått på lyset om morgenen, sjekket ...
Les mer

Bærekraft

   |   
Opprinnelsesgaranti er en merkeordning for elektrisitet som viser at en viss mengde fornybar strøm er produsert ved et bestemt kraftverk. Kjøper du miljømerket strøm, ...
Les mer
Abonnér på bloggen
Kategorier
Bla gjennom blogginnlegg basert på temaer.
Din guide til elbil - Last ned
Strømavtaler
Kundeservice

Vårt kundesenter for strømkunder er åpent på hverdager mellom kl. 08.00 til 16.00

Private kunder eller bedrifter:
+47 21 49 69 10

For henvendelser til Charge Drive:
Vedr. kundeforhold:
+47 21 49 69 10 (kl. 08.00 – 16.00)

For teknisk support:
+47 22 55 54 24 (24 timer i døgnet)

Du kan også chatte med oss eller sende forespørselen din via et skjema ved å klikke på knappen nedenfor

Ta kontakt med oss

Hva bør du tenke på før du bestiller hjemmelader?

Last ned gratis ladeguide: Denne guiden vil gi deg oversikt og innsikt som igjen gir grunnlag for å vurdere hva som er den beste løsningen for deg.

Last ned nå