Inspirasjon og tips for boligstrøm, lading av elbil og bærekraftig energi
Gratis sjekkliste for deg som flytter
Resultater

Posts containing:

Skades elbilen når den er tilkoblet en ladestasjon fulladet?

Flere og flere skaffer seg hjemmelader, noe som betyr at bilen står mye koblet til laderen. Det trenger ikke nødvendigvis være så farlig for batterikapasiteten som man skulle tro. 

Det er kjekt med hjemmelader. Ikke minst gjør det hverdagen som elbilist en god del enklere, siden man har anlegget for drivstoff stående hjemme hos seg selv. Mange har bilen koblet til laderen sin nærmest hele tiden. Hvor mye har dette å si for batteriets levetid?

LES OGSÅ: SKADES ELBILENS BATTERI AV FOR MYE HURTIGLADING?

God og varm bil med hjemmelader

Det å ha elbilen koblet til laderen hjemme, også etter 100 prosent, trenger ikke være så dumt. I det minste ikke hva komfort gjelder.

— Å ha bilen koblet til hjemmeladeren, for eksempel på morgenene, kan være kjekt en iskald vinterdag. Da kan du velge å forvarme bilen, og komme ut til varm bil når du skal kjøre. Bilen vil da hele tiden få tilført strøm fra laderen, slik at den ikke tapper batteriet ditt mer enn nødvendig, forteller teknisk sjef i Fortum Charge & Drive, Morgan Lind.

Om du likevel vil være litt ekstra påpasselig for batteriet til bilen din, kan du ta dine forholdsregler og ikke koble deg til når du har mye strøm igjen. Om du kjører og lader som en helt vanlig elbilist, har det likevel veldig lite å si.

— Kommer du hjem med 70 prosent igjen, og ikke trenger å kjøre mer før dagen etter, er det helt klart sunnere for batteriet å ikke plugge inn bilen for lading enn å lade det opp derfra til 100 prosent, men det er ingen vits i å tilpasse livet sitt etter dette. Det betyr så lite i praksis for batterikapasiteten til bilen uansett, forteller han.

Din guide til elbil

Fortum vil la deg bestemme ladenivået

Fortum Charge & Drive kan glede deg som har hjemmelader med at det kommer et par nyheter for dette markedet i framtiden.

— Fortum Charge & Drive vil senere komme med en funksjonalitet som gir kunden mulighet til å sette ladenivå, selv på biler som ikke har app-styring. Dette forutsetter at man har en smartlader, avslutter Lind.

Og har du ikke smartlader hjemme, kan så klart Fortum hjelpe deg med dette.

SKAFF DEG EN SMART HJEMMELADER HER

Relaterte innlegg

Bevegelse

   |   
Det hevdes i blant at elbiler er mer brannfarlige enn andre biler, og bør holdes unna parkeringsgarasjer. Vi har undersøkt om det stemmer.
Les mer

Bevegelse

   |   
Batteriet er elbilens hjerte, og elbilens mest dyrebare element. Da er det heller ikke så rart at vi kan uroe oss over nedsatt kapasitet og dårligere brukeropplevelse. ...
Les mer
Abonnér på bloggen
Kategorier
Bla gjennom blogginnlegg basert på temaer.
Din guide til elbil - CTA
Strømavtaler
Kundeservice

Vårt kundesenter for strømkunder er åpent på hverdager mellom kl. 08.00 til 16.00

Private kunder eller bedrifter:
+47 21 49 69 10

For henvendelser til Charge Drive:
Vedr. kundeforhold:
+47 21 49 69 10 (kl. 08.00 – 16.00)

For teknisk support:
+47 22 55 54 24 (24 timer i døgnet)

Du kan også chatte med oss eller sende forespørselen din via et skjema ved å klikke på knappen nedenfor

Ta kontakt med oss

Hva bør du tenke på før du bestiller hjemmelader?

Last ned gratis ladeguide: Denne guiden vil gi deg oversikt og innsikt som igjen gir grunnlag for å vurdere hva som er den beste løsningen for deg.

Last ned nå