Inspirasjon og tips for boligstrøm, lading av elbil og bærekraftig energi
Gratis sjekkliste for deg som flytter
Resultater

Posts containing:

Skades elbilens batteri av for mye hurtiglading?

En elbil må lades, og selv om de fleste lader bilen sin hjemme, er det ganske mange som besøker Fortum Charge & Drives hurtigladere.

Om man ikke har noen mulighet for hjemmelading, og kanskje heller ikke har det på jobb, er det store sjanser for at man hurtiglader en god del. Hvordan er det egentlig for elbilens batteri å hurtiglade mye?

LES OGSÅ: LADEVETTREGLENE

Ikke farlig å hurtiglade

De første «moderne» elbilene kom på banen i 2011, og man begynner nå å få en del erfaringer med tanke på bruk av bil og lading av batteri.

Mens Nissan og VW i sine brukerhåndbøker til tidlige eGolf og eUP! anbefalte å begrense bruken av hurtiglading, gjorde ikke de andre produsentene dette. Alt dette er tatt for seg i denne artikkelen, som også skal sies er fra 2015. Det har skjedd mye siden den gang.

— Erfaringsgrunnlaget fra elbilene som kom på markedet i 2011, og fram til nå, tilsier at det ikke er farlig å hurtiglade mye, forteller teknisk sjef i Fortum Charge & Drive, Morgan Lind.

Han påpeker at tilføring og uttak av høy effekt, vil naturlig slite batteriet, men at det ved normal bruk ikke vil ha noe særlig å si.

— Om man tilfører eller tar ut høy effekt fra bilens batteri, vil det slites. Spesielt i kombinasjon med høy temperatur. Slitasjen virker derimot i Norge å være så liten, at det ikke er et hensyn kunder med normal bruk behøver å tenke på, fortsetter Lind.

Les alt du trenger å vite om lading av elbil her

Morgan1

IKKE FARLIG: Teknisk sjef i Fortum Charge & Drive, Morgan Lind, kan fortelle at det ikke er noe farlig å hurtiglade elbilen din, om du er en vanlig elbilist.

I tillegg vil bilens batteristyringssystem (BMS) begrense både ladeeffekt og effekt til motoren, om kontrollparametere som for eksempel intern temperatur i batteriet som systemet overvåker, er utenfor verdeir angitt av batteri- og bilprodusent. 

— Vi anbefaler uansett at man setter seg inn i retningslinjer fra bilprodusenten, og leser instruksjonsboken, sier Lind.


Last ned vår ladeapp for Fortum Charge & Drive Så finner du fram langs veien

Intet merkbart tap av kapasitet

Fortum Charge & Drive har også opparbeidet seg sine egne erfaringer.

— Vi betjener elbilister som baserer seg så og si utelukkende på hurtiglading, som ikke opplever merkbar reduksjon i kapasitet, avslutter Lind.

Det er altså ingen fare for at batteriet til elbilen din taper seg mer enn vanlig i kapasitet, om du hurtiglader mye.

 

Din guide til elbil

Relaterte innlegg

Bolig

   |   
Andreas Pagander bor på Kråkerøy i Fredrikstad. Han har lenge vært opptatt av energieffektivitet og strøm. Da han skulle bygge ny garasje i fjor, installerte han ...
Les mer

Bærekraft

   |   
Derfor brenner regnskogen, og slik kan du hjelpe til å bevare den.
Les mer
Abonnér på bloggen
Kategorier
Bla gjennom blogginnlegg basert på temaer.
Din guide til elbil - CTA
Strømavtaler
Kundeservice

Vårt kundesenter for strømkunder er åpent på hverdager mellom kl. 08.00 til 16.00

Private kunder eller bedrifter:
+47 21 49 69 10

For henvendelser til Charge Drive:
Vedr. kundeforhold:
+47 21 49 69 10 (kl. 08.00 – 16.00)

For teknisk support:
+47 22 55 54 24 (24 timer i døgnet)

Du kan også chatte med oss eller sende forespørselen din via et skjema ved å klikke på knappen nedenfor

Ta kontakt med oss

Hva bør du tenke på før du bestiller hjemmelader?

Last ned gratis ladeguide: Denne guiden vil gi deg oversikt og innsikt som igjen gir grunnlag for å vurdere hva som er den beste løsningen for deg.

Last ned nå