Inspirasjon og tips for boligstrøm, lading av elbil og bærekraftig energi
Gratis sjekkliste for deg som flytter
Resultater

Posts containing:

Slik kan du lade elbilen og mobilen trådløst

Nå er de trådløse laderne her for fullt! Vi forklarer hvordan det fungerer, og utforsker samtidig fremtidens elbillading.


Med en induksjonslader trenger du ikke lenger å plugge ladekabelen i mobilen - det eneste som kreves for at ladingen skal starte, er at mobilen blir lagt oppå induksjonsladeren. Laderen må riktignok kobles til et strømuttak i veggen.

Ny elbillader

Selv om det utvilsomt er ganske stilig å kunne lade mobilen på denne måten, er det enda noen hakk kulere at man også kan lade store biler trådløst, takket være induksjonsteknologi.

Nissan har blant annet utviklet en induksjonsladesensor til deres elbiler. I denne videoen kan du se forskjellen på induksjonslading og vanlig lading, og også få en idé om hvordan det vil fungere å ha en induksjonslader til elbil i garasjen.

LES OGSÅ: Slik kan du lade mobilen med sykkelen

Fremtidens bilveier

Så fort som teknologien utvikler seg, er det ikke rart at flere politikere og produsenter har begynt å se for seg en fremtid der elbilene kan lade samtidig som de kjører. Dette vil trolig være basert på samme prinsipp om induksjonslading som i videoen ovenfor, men sammenblandet med asfalt.

På tross av at det kan virke uoppnåelig, finnes det faktisk steder der induksjonsasfalt har blitt implementert i mindre skala. Byen Gumi i Sør-Korea er et slikt sted, og her kjører altså offentlige elbusser på induksjonsveier. Under asfalten ligger det magnetiske ladeplater, og når bussene - som også har slike magnetiske ladeplater - ruller over dem, oppstår det strømgang som lader bussens lille batteri.

Din guide til elbil

Relaterte innlegg

Bolig

   |   
Andreas Pagander bor på Kråkerøy i Fredrikstad. Han har lenge vært opptatt av energieffektivitet og strøm. Da han skulle bygge ny garasje i fjor, installerte han ...
Les mer

Bærekraft

   |   
Derfor brenner regnskogen, og slik kan du hjelpe til å bevare den.
Les mer
Abonnér på bloggen
Kategorier
Bla gjennom blogginnlegg basert på temaer.
Din guide til elbil - CTA
Strømavtaler
Kundeservice

Vårt kundesenter for strømkunder er åpent på hverdager mellom kl. 08.00 til 16.00

Private kunder eller bedrifter:
+47 21 49 69 10

For henvendelser til Charge Drive:
Vedr. kundeforhold:
+47 21 49 69 10 (kl. 08.00 – 16.00)

For teknisk support:
+47 22 55 54 24 (24 timer i døgnet)

Du kan også chatte med oss eller sende forespørselen din via et skjema ved å klikke på knappen nedenfor

Ta kontakt med oss

Hva bør du tenke på før du bestiller hjemmelader?

Last ned gratis ladeguide: Denne guiden vil gi deg oversikt og innsikt som igjen gir grunnlag for å vurdere hva som er den beste løsningen for deg.

Last ned nå