stromvippa
- Alt du vil vite om strøm [en blogg fra Fortum]
stromvippa

Slik kan du lade elbilen og mobilen trådløst

Av Thea Petrine Hammer 1. november 2017

iStock-520501064-318093-edited.jpgNå er de trådløse laderne her for fullt! Vi forklarer hvordan det fungerer, og utforsker samtidig fremtidens elbillading.


Med en induksjonslader trenger du ikke lenger å plugge ladekabelen i mobilen - det eneste som kreves for at ladingen skal starte, er at mobilen blir lagt oppå induksjonsladeren. Laderen må riktignok kobles til et strømuttak i veggen.

Ny elbillader

Selv om det utvilsomt er ganske stilig å kunne lade mobilen på denne måten, er det enda noen hakk kulere at man også kan lade store biler trådløst, takket være induksjonsteknologi.

Nissan har blant annet utviklet en induksjonsladesensor til deres elbiler. I denne videoen kan du se forskjellen på induksjonslading og vanlig lading, og også få en idé om hvordan det vil fungere å ha en induksjonslader til elbil i garasjen.

LES OGSÅ: Slik kan du lade mobilen med sykkelen

Fremtidens bilveier

Så fort som teknologien utvikler seg, er det ikke rart at flere politikere og produsenter har begynt å se for seg en fremtid der elbilene kan lade samtidig som de kjører. Dette vil trolig være basert på samme prinsipp om induksjonslading som i videoen ovenfor, men sammenblandet med asfalt.

På tross av at det kan virke uoppnåelig, finnes det faktisk steder der induksjonsasfalt har blitt implementert i mindre skala. Byen Gumi i Sør-Korea er et slikt sted, og her kjører altså offentlige elbusser på induksjonsveier. Under asfalten ligger det magnetiske ladeplater, og når bussene - som også har slike magnetiske ladeplater - ruller over dem, oppstår det strømgang som lader bussens lille batteri.

 Last ned gratis e-bok: Din guide til elbil Last ned nå

Thea Petrine Hammer's photo

Av: Thea Petrine Hammer

Thea Petrine er en av Strømvippas faste bloggere. Hun har fullført videregående skole ved United World College Red Cross Nordic, er glad i å skrive og synes det er spennende å lære om digital markedsføring. For tiden gjennomfører hun førstegangstjenesten i Militærpolitiet. Kontakt: stromvippa@fortum.com

  • Skriv en kommentar

Søk i bloggen