Inspirasjon og tips for boligstrøm, lading av elbil og bærekraftig energi
Gratis sjekkliste for deg som flytter
Resultater

Posts containing:

Slik kan du miste livet når du ser på streaming-tv

Du har sett fram til det hele uka; et deilig, varmt bad med såpevann, noe godt i glasset og favorittserien på laptopen. Visste du at det er en potensiell dødsfelle?

– Laptopen vil sannsynligvis dø i kontakt med vannet, og det samme kan mennesket oppi badekaret gjøre dersom både laptopen og hele laderen faller ned i vannet – da er det nemlig snakk om livsfarlige 230 volt som brukes til å lade, kontra en mobil som lades med 5 volt, sier kybernetikkingeniør og elektriker Lars Erik Olsen.

20 volt vs. 230 volt

Midt på laptopens ladeledning er det en klump som konverterer 230 volts-strømmen som kommer fra stikkontakten til 20 volt, som laptopen mates med. Det betyr at dersom du får hele ladekabelen, med denne klumpen, opp i vannet, vil du få et dødelig elektrisk sjokk på 230 volt. Det er derfor stor forskjell på å miste bare laptopen i vannet, og å miste den oppi med hele laderen.

Når man får et elektrisk sjokk, er det vanlig at lungene snevres inn og gjør det vanskelig å puste, samt at musklene strammer seg så det blir umulig å fjerne seg fra strømkilden. På denne måten er det mulig å dø av elektrisk sjokk i badekaret, slik som russiske Evgenia i februar i fjor.  Det er derfor viktig å tenke seg nøye om når man bruker elektriske dingser i nærheten av vann.

LES OGSÅ: Viktig! Dette må du IKKE gjøre hvis barnet får elektrisk sjokk

– Det er mindre farlig med en mobil eller laptop som ikke er tilkoblet lader, ettersom den eneste strømkilden da blir de innebygde batteriene. Likevel bør ingen av delene stå over badekaret, da det kan komme vanndamp som ødelegger elektrisiteten i dem, sier Olsen.

FØLG STRØMVIPPA PÅ FACEBOOK FOR FLERE ARTIKLER OM STRØM!

Last ned gratis sjekkliste: 10 tiltak for en tryggere bolig Last ned nå

Relaterte innlegg

Bolig, Bærekraft, Bevegelse

   |   
Har du noen gang tenkt på hvilken rolle elektrisitet spiller i livet ditt? Eller hvordan livet ditt hadde blitt uten? Bare fra du har slått på lyset om morgenen, sjekket ...
Les mer

Bærekraft

   |   
Opprinnelsesgaranti er en merkeordning for elektrisitet som viser at en viss mengde fornybar strøm er produsert ved et bestemt kraftverk. Kjøper du miljømerket strøm, ...
Les mer
Abonnér på bloggen
Kategorier
Bla gjennom blogginnlegg basert på temaer.
Din guide til elbil - Last ned
Strømavtaler
Kundeservice

Vårt kundesenter for strømkunder er åpent på hverdager mellom kl. 08.00 til 16.00

Private kunder eller bedrifter:
+47 21 49 69 10

For henvendelser til Charge Drive:
Vedr. kundeforhold:
+47 21 49 69 10 (kl. 08.00 – 16.00)

For teknisk support:
+47 22 55 54 24 (24 timer i døgnet)

Du kan også chatte med oss eller sende forespørselen din via et skjema ved å klikke på knappen nedenfor

Ta kontakt med oss

Hva bør du tenke på før du bestiller hjemmelader?

Last ned gratis ladeguide: Denne guiden vil gi deg oversikt og innsikt som igjen gir grunnlag for å vurdere hva som er den beste løsningen for deg.

Last ned nå