16. august 2019
2 Min

Solenergi blir avgjørende for India

India står overfor enorme miljøutfordringer og strever med å finne gode, bærekraftige energikilder. I et land hvor solen skinner mer enn ofte har de lagt ambisiøse fremtidsplaner og satser på fornybar energi.

India er et land med over 1,3 milliarder mennesker og en befolkningsvekst på rundt 0,7 % per år. Med en økonomi som også vokser over 6 % i året, har India et akutt behov for å finne nye løsninger for produksjon av energi og elektrisitet. I dag er hele 75 % av energibehovet deres avhengig av fossilt brensel.

For å bidra til å møte denne etterspørselen, har Fortum bygget fire store solenergianlegg i India og er i gang med å bygge to til. I India skinner solen nesten hver dag året rundt, noe som gjør det til et perfekt sted for solenergianlegg. Hvert solcellepanel er et skritt nærmere en renere, fossilfri fremtid.

India har ambisiøse fremtidsplaner for solenergi. Regjeringen har tallfestet et mål for landets solenergikapasitet på 100 milliarder kilowatt timer innen 2022. Det vil bety en økning på 500 % fra 2018, og vil tilsvare energien det krever å drive én LED-lampe for hver person på planeten.

Fortum_Solar_in_India_Online_NOR-1

Selv om dette målet er ekstremt ambisiøst, er det langt fra urealistisk. India har over 300 soldager i året, noe som tilsvarer nesten 5 000 billioner kilowattimer per år. Det er omtrent 730 ganger det årlige forbruket til Kina.

Les også: Har solceller en klimaeffekt i Norge?

Hvorfor solenergi?

Solenergi skaper ren, fornybar energi og er kjent for å ha en gunstig innvirkning på miljøet. Fortums fire solenergianlegg i India produserer 185 MWh med grønn energi hvert år. Når de to nye solenergianleggene står klare neste år, vil de sammen kunne forsyne 7,5 millioner indiske hjem med strøm innen 2020.

For øyeblikket reduserer våre solenergianlegg i India CO2-utslippene med 350 000 tonn per år, noe som tilsvarer utslippene til over 74 000 biler i løpet av et år. Solenergi er det beste valget for fremtidens India, både med tanke på deres solfylte klima og den enorme og stadig voksende økonomien.

Hvorfor opererer Fortum i India?

India har behov for enorme mengder elektrisitet. Og viktigst av alt; de har behov for mer ren energi. Utviklingen i solenergiteknologien og det faktum at kostnadene forbundet med solenergi er på vei ned, vil gjøre det til en enda viktigere kilde til energi i fremtiden. Forhåpentligvis vil India være et foregangsland innen dette feltet.

Hvordan ser fremtidens solenergi ut?

Solen er en fornybar energikilde helt uten CO2-utslipp, og hver eneste dag genererer den langt mer energi enn vi trenger for å drive alt på jorden. Å investere i solenergi bør derfor være en sentral del av utviklingen av en mer CO2-fri kraftproduksjon.

Solenergi kan drive både store industrier og små husholdninger, og vil spille en nøkkelrolle på veien mot vårt felles mål om en grønnere fremtid. Solen skinner bokstavelig talt på India, og solenergiens fremtid i landet ser lys ut. Fortum har et sterkt ønske om å bidra til å gjøre verden til et grønnere sted, og inviterer deg til å bli med på endringen.

Du kan se hvordan vi i Fortum jobber med energi fra fornybare kilder på denne siden, og du kan lese om solceller i Norge i denne artikkelen.

New call-to-action

Abonnér på bloggen

Få månedlig inspirasjon og tips for boligstrøm, lading av elbil og bærekraftig energi
Abonnér