Inspirasjon og tips for boligstrøm, lading av elbil og bærekraftig energi
Gratis sjekkliste for deg som flytter
Resultater

Posts containing:

Strømsparing for fryseren

Det er lett å glemme at fryseboksen faktisk bruker strøm, og at måten du bruker den på kan spare deg for unødvendige strømutgifter. Få med deg noen gode tips i saken under!

  1. Bli kvitt is

Jo mer is du har i fryseren, dess mer energi kreves for å holde fryseren kald. Her snakker vi ikke om pinne- eller jordbæris, men den hvite isen som bygger seg opp på gamle varer og langs fryserveggene. Denne blir du lett kvitt ved å tine opp fryseren et par ganger i året.

  1. Rengjør området bak fryseren og kjøleskapet

Ved å gjøre denne lille jobben, som for øvrig ikke tar deg mer enn maks et par minutter, får kjøleaggregatet som holder fryseren kald en mye lettere jobb!

  1. Still inn fryseren på riktig temperatur

-18 grader celsius er den ideelle temperaturen å stille inn fryseren på. Dette vil holde maten kald og godt bevart, samtidig som den ikke vil bli ødelagt og overgrodd med is.

  1. Sjekk gummilistene rundt dørene

Dersom du oppdager at disse begynner å bli gamle og slitte, er det på tide å bytte dem ut. Hvis ikke vil kulden, og dermed også strømmen, forsvinne rett ut døra, bokstavelig talt.

  1. Ikke legg varm mat i fryseren

Skal du fryse ned middagsrester eller annen mat som fortsatt er varm, bør du la den kjøle seg ned på kjøkkenbenken først. Dette gjøres for å spare fryseren fra å måtte bruke ekstra energi på å kjøle ned maten mer enn nødvendig. På samme måte kan du spare strøm ved å tine frossen mat i kjøleskapet istedenfor på benken, da kjøleskapet på denne måten vil måtte bruke mindre energi på å holde en lav temperatur.

Se flere strømsparetips på vår samleside: Strømsparing

  1. La fryseren være full!

En halvtom fryser krever mer strøm for å holde seg kald enn en full en, enkelt og greit. Spar miljøet, lommeboka og magen på dager du ikke har planlagt noen middag ved å alltid ha en velfylt fryser!

Last ned gratis sjekkliste: 10 tiltak for en tryggere bolig Last ned nå

Relaterte innlegg

Bærekraft

   |   
Sigrid og Unge Ferrari er blant artistene som er med på et nytt og innovativt miljøtiltak under årets Øyafestival. Fortum er blitt festivalens hovedpartner, og er ivrig ...
Les mer

Bolig

   |   
Hvis du er på utkikk etter ny bolig vil det antakelig være forhold som pris, beliggenhet og planløsning som avgjør boligvalget. I tillegg bør du ta boligens ...
Les mer
Abonnér på bloggen
Kategorier
Bla gjennom blogginnlegg basert på temaer.
FLYTTEKAMPANJE CTA-1
Strømavtaler
Kundeservice

Vårt kundesenter for strømkunder er åpent på hverdager mellom kl. 08.00 til 16.00

Private kunder eller bedrifter:
+47 21 49 69 10

For henvendelser til Charge Drive:
Vedr. kundeforhold:
+47 21 49 69 10 (kl. 08.00 – 16.00)

For teknisk support:
+47 22 55 54 24 (24 timer i døgnet)

Du kan også chatte med oss eller sende forespørselen din via et skjema ved å klikke på knappen nedenfor

Ta kontakt med oss

Hva bør du tenke på før du bestiller hjemmelader?

Last ned gratis ladeguide: Denne guiden vil gi deg oversikt og innsikt som igjen gir grunnlag for å vurdere hva som er den beste løsningen for deg.

Last ned nå