Inspirasjon og tips for boligstrøm, lading av elbil og bærekraftig energi
Gratis sjekkliste for deg som flytter
Resultater

Posts containing:

Tips for lading av elbil i sommerferien

Stadig flere tar elbilen på sommerferie - her er noen gode tips for deg som skal kjøre på langtur med elbil for første gang!

Før du legger ut på ferie med elbil bør du planlegge ruten din. En god idé her er å laste ned Fortum Charge & Drive-appen for iOS og Android. I denne ser du alle Fortums ladestasjoner i Norge. I appen kan du også se om en ladestasjon er ledig eller opptatt, registrere deg som kunde, starte og stoppe ladinger, bestille ladebrikker og administrere kundeforholdet ditt med Fortum Charge & Drive.

For ferie i Norge har også Elbilforeningen en app du kan bruke som ruteplanlegger.

Skal du ut av Norge med elbil i ferien, kanskje på bilferie i Europa, er det lurt å laste ned en app som viser deg ladestasjoner over hele kontinentet. Her er det flere å velge mellom, og blant alle apper kan den til Plugsurfing være kjekk å ha. Du finner lenke til den helt neders på Plugsurfing-siden. I denne registrerer du en betalingsløsning, og starter og stopper lading på mange tusen ladepunkter i Europa. Plugsurfing har også en egen brikke du kan bestille, om du føler for å ha nye fysisk å forholde deg til i tillegg til appen.

Sørg for at du vet rekkevidden for bilen din. Sommerstid har du også ganske sikkert lenger rekkevidde enn du for eksempel har vinterstid, men ta hensyn til kaldere temperaturer på sommeren også.

Bruk helst veistrekninger som er godt utbygd med tilbud for lading av elbil.

LES OGSÅ: Ladevettreglene fra Fortum Charge & Drive

 

SKAFF DEG EN SMART HJEMMELADER HER

Etikette ved ladestasjoner

Fortum jobber hardt med å utvide ladenettverket sitt hele tiden, men du kan fortsatt møte på kø i de travleste periodene. Ta hensyn til de rundt deg. I ferietiden kan det være mange som vil lade samtidig. Det siste året har nettverket også blitt utvidet med Lynladere på nærmere 20 forskjellige lokasjoner. Har du en bil som får godt utbytte av å lade på disse laderne, er disse laderne noe for deg!

Hurtiglad helst ikke batteripakken din til over 80 prosent, og helst ikke om det er flere som skal lade på ladestedet. Dette er det to grunner til. Den ene er at bilen din senker ladehastigheten når du kommer til rundt 80 prosent batterikapasitet. Den andre er at det vil koste deg vesentlig mindre, samt ta minst like lang tid, å flytte deg fra en hurtiglader til en mellomrask eller normallader, om du vil lade til 100 prosent.

Last ned vår ladeapp for Fortum Charge & Drive Så finner du fram langs veien

 

Les mer om lading av elbil på vår samleside: Lading av elbil

Hjelp hverandre! Kan du mye om elbil og lading? Så flott! Med mange nye elbilister på veiene i Norge, er det fint om man kan lære hverandre et par tips og triks. Det tjener alle på i lengden.

Lad når du kan og ikke når du må. Du må ikke vente til batteriet ditt har nådd neglebitende verdier. Skal du innom en butikk og du ser en ladestasjon? Lad i vei!

Det er ikke sikkert du trenger å hurtiglade, om du skal ha et langt stopp. Da kan det være lurt å finne seg en normallader, eller en mellomrask. I tillegg frigjør du et hurtigladepunkt til noen som trenger det.

LES OGSÅ: Slik unngår du ladeangst

Utstyr og pauser

Ta med en Type 2-kabel tilpasset bilen din, for normal- og mellomrask lading. Ta også med nødlader, altså en ladekabel med vanlig stikkontakt. Det kan hende du får behov for den.

Sist men definitivt ikke minst. Ta gode pauser! Ved mange ladesteder er det fullt mulig å få tatt en god hvil og spist litt mat, eller titte litt på flott natur. En god benstrekk nå og da gjør deg også mer opplagt, og til en tryggere bilist.

Ha en flott sommer, og god tur!

Din guide til elbil

Relaterte innlegg

Bolig

   |   
Andreas Pagander bor på Kråkerøy i Fredrikstad. Han har lenge vært opptatt av energieffektivitet og strøm. Da han skulle bygge ny garasje i fjor, installerte han ...
Les mer

Bærekraft

   |   
Derfor brenner regnskogen, og slik kan du hjelpe til å bevare den.
Les mer
Abonnér på bloggen
Kategorier
Bla gjennom blogginnlegg basert på temaer.
Din guide til elbil - CTA
Strømavtaler
Kundeservice

Vårt kundesenter for strømkunder er åpent på hverdager mellom kl. 08.00 til 16.00

Private kunder eller bedrifter:
+47 21 49 69 10

For henvendelser til Charge Drive:
Vedr. kundeforhold:
+47 21 49 69 10 (kl. 08.00 – 16.00)

For teknisk support:
+47 22 55 54 24 (24 timer i døgnet)

Du kan også chatte med oss eller sende forespørselen din via et skjema ved å klikke på knappen nedenfor

Ta kontakt med oss

Hva bør du tenke på før du bestiller hjemmelader?

Last ned gratis ladeguide: Denne guiden vil gi deg oversikt og innsikt som igjen gir grunnlag for å vurdere hva som er den beste løsningen for deg.

Last ned nå