Home Fortumbloggen Tips til en litt mer miljøvennlig julefeiring

Nå nærmer julen seg, og mange ser nok frem til kakebaking, julebelysning, sammenkomster med familie og venner og alt annet som hører med. Samtidig kan juletiden føre til høyere strømregning og utgifter generelt. Her kommer noen tips til hvordan du kan redusere energiforbruket og få en litt mer miljøvennlig julefeiring.

1. Bruk LED-julebelysning. LED-lys har et svært lavt strømforbruk, og du kan derfor skape koselig julestemning med god samvittighet gjennom hele desember.

2. Reiser du bort i jula, kan du spare på å dra ut støpselet på utstyr som bruker strøm også i standby-modus, som TV, PC og lignende. Om du ikke har noe i hjemmet som tar skade av litt kulde, kan du også spare mye strøm på å sette ned temperaturen. Faktisk kan du spare så mye som 5 prosent av kostnadene til oppvarming ved å senke temperaturen med én grad.

3. I stedet for vanlig gavepapir kan du bruke gråpapir, eller gjenbruksmateriell som krukker, kurver, bokser, esker eller skjerf – så har du plutselig en 2 i 1 gave som en bonus. Vær kreativ!

4. Lag en aktivitetskalender. I stedet for å kjøpe tjuefire gjenstander som ikke blir brukt, kan du fylle kalenderen med forslag til hyggelige aktiviteter for dagen eller gjennom måneden. 

5. Kjøp brukte julegaver. Å kjøpe brukt er trendy, miljøvennlig og kan bidra til at du finner flotte skatter til en billigere penge. 

6. Dropp julegaver og gi til en organisasjon i stedet. Mange har kanskje vurdert dette, men ikke prøvd det selv ennå. Hva med å lufte det for familie og venner i år?

6. Ta vare på matrester fra julemiddagen og juleselskapene, frys ned, eller inviter venner til restefest. Julematrester kan brukes til tapas – for eksempel. 

Abonner på bloggen

Få månedlig inspirasjon og tips for boligstrøm, lading av elbil og bærekraftig energi
Tilbake til bloggen