stromvippa
- Alt du vil vite om strøm [en blogg fra Fortum]
stromvippa

Hvordan snakke med de som ikke tror på klimaendringer

Det største hinderet for å håndtere klimaendringer ligger mellom ørene. 

Fossilfri hverdag

Innbyggere i Østfold må venne seg til fossilfri transport. Nå testes de ulike alternativene.

Vindparken i Sortland gir lokale inntekter

Fortums vindpark på Ånstadblåheia i Sortland bidrar til lokale jobber, skatteinntekter for kommunen og støtte til lokale tiltak.

Hvorfor har elbilen så mange fordeler i Norge?

Gratis parkering, ingen moms, kjøring i kollektivfelt og gratis passering i bomringer. Hvorfor har myndighetene vedtatt at elbilister skal ha så mange fordeler?

Hvorfor er det så mange elbiler i Norge?

I Norge er 5 prosent av bilene elbiler, mot 0,2 prosent i resten av verden. Hva er egentlig årsaken til at vi har så mange elbiler i Norge?

Egner solceller seg i Norge?

Mange ser for seg at solceller i kalde Norge er en dårlig ide. Men er det egentlig sant?

Fornybare energikilder - hvor kommer strømmen fra?

  Strøm er noe som brukes hver eneste dag i store mengder. Når du dusjer, lager mat, lader mobilen; alle disse tingene bruker strøm uten at man ofrer det en tanke. Hvilke fornybare kilder har vi til å...

Nå blir også avfallsbilene elektriske

De har kjørt avfall i København i flere år allerede, og nå kommer de elektriske avfallsbilene også til Norge. Sarpsborg er først ut, der to el-avfallsbiler vil stå for avfallshentingen fra og med høst...

Er all kraftproduksjon i Norge fornybar?

98 prosent av elektrisiteten som produseres i Norge kommer fra vind- og vannkraft, men hva med de resterende to prosentene?

Vil du koke poteter med strøm fra hestemøkk?

Visste du at møkka fra to hester inneholder nok energi til å varme opp en hel bolig? Nå kan energien i hestemøkka brukes til strømproduksjon i stedet for å bli kastet bort!

Hvor mye forurenser solceller?

Som med alt annet som lages på fabrikker, så medfører produksjon av solcellepaneler et klimautslipp. Er solceller egentlig skjulte miljøbomber?

VALGET 2017: Dette mener partiene om fornybar energi

Det nærmer seg valg.  Hva er  de forskjellige partienes tanker og strategier når det gjelder fornybar energi? Vi har spurt dem.

Har solceller en klimaeffekt i Norge?

Nesten all strømmen vi produserer i Norge kommer fra fornybar vannkraft. Har solcellepaneler da noen hensikt her til lands?

Er elbiler egentlig skjulte miljøsvin?

Noen mener at produksjonen av elbilbatterier forurenser så mye at de er verre for miljøet og klimaet enn bensinbiler. Stemmer det?

Hvor mye sparer jeg klimaet og miljøet med elbil?

Myndighetene gir store kjøpsfordeler for de som kjøper elbil fordi de er bedre for miljøet og klimaet enn bensinbiler. Men stemmer det egentlig? Vi har undersøkt hvor mye klimautslipp du sparer ved å ...

Nå får de lov til å gå på skole

Hvorfor fikk disse fattige jentene i landsbyen Sidonge i Kenya plutselig lov til å gå på skolen når innbyggerne fikk strøm fra solceller?

3 tegn på at klimaet ikke er fortapt

Er du bekymret for at vi er i ferd med å ødelegge verden med klimautslipp? Her er en gladsak om  store tiltak som går rett vei!

Dette brukte folk flest 500 kr på i 2015

Uten å vite om det har nordmenn flest bidratt til å gjøre verden litt mer klimavennlig.

Derfor skrur vi av lyset under Earth Hour

Hvert år markeres Earth Hour ved at folk over hele verden skrur av lyset i én time. Men hvorfor gjør vi egentlig det?

Uten strøm forblir de i fattigdom

Mødre i landsbyen Sidonge i Kenya utsettes for miljøgifter som tilsvarer å røyke to pakker sigaretter hver dag, fordi de ikke har tilgang til strøm.

Husk å resirkulere gamle batteriprodukter!

Har du fått ny mobiltelefon, laptop eller nettbrett til jul? Husk på å resirkulere gamle, batteridrevne dingser, så de ikke forpester klimaet!

  • Skriv en kommentar

Søk i bloggen