stromvippa
- Alt du vil vite om strøm [en blogg fra Fortum]
stromvippa

Bytt ut strømsugeren med en støvsuger

EUs nye regelverk for støvsugere kan på sikt spare Europa for strømutslipp tilsvarende alle husstandene i hele Belgia. Men hva betyr det nye støvsugerregelverket for deg?

Går strømregningen i taket hvis jeg kjøper elbil?

Mange frykter at strømregningen går i taket når man får en elbil som skal lades. Men gjør den egentlig det? Her gir vi deg svaret!

Er varmepumpe rett valg i nye hus?

Noen mener varmepumper ikke er nødvendige i nye, velisolerte hus. Vi har snakket med eksperter på begge sider av debatten.

5 ting du må huske når du skal flytte hjemmefra

Endelig har tiden kommet da du skal flytte hjemmefra og få ditt eget sted. Mange unge gleder seg til dette, men vet du må tenke på når du skal stå på dine egne ben? Her er 5 viktige ting du må huske p...

Strømsparing for fryseren

Det er lett å glemme at fryseboksen faktisk bruker strøm, og at måten du bruker den på kan spare deg for unødvendige strømutgifter. Få med deg noen gode tips i saken under!

Slik forstår du strømregningen

Blir du forvirret av de mange ulike tallene på strømregningen? Slapp av, du er ikke alene! Vi forklarer deg det du trenger å vite:

Luksusfellen-Magnes 3 viktigste strømtips

Unngå å gå på en smell når strømregningen kommer - forbrukerøkonom Magne Gundersen fra Luksusfellen og Sparebank 1 gir deg sine beste strømtips!

Dette skjer om du ikke leser av strømmen

De av oss som fortsatt har manuell måleravlesning må passe på dette. Midt i tidsklemma er det fort gjort å glemme å lese av strømmen, men minuttet du bruker på avlesningen kan kan være vel verdt tiden...

5 grunner til at du bør bytte til eFaktura

Noen mottar fortsatt strømregningen og andre regninger som papirfaktura i posten! Her er fem grunner til at du bør bytte til eFaktura.

Så mye penger bruker du på å dusje

De fleste nordmenn dusjer hver dag, og noen flere ganger om dagen. Hvor mye koster det oss egentlig?

Hvordan har strømprisen endret seg siden 1980?

Vi har undersøkt hvordan og hvorfor strømprisen har endret seg siden 1980.

Pass deg for ventestrøm

Hvis du slurver, risikerer du å få ventestrøm. Det er ikke noe du vil ha.

Derfor er varmepumpe gull verdt på sommeren

Ikke bare kjøler varmepumpe deg ned på glovarme dager, den bidrar også til en bedre hverdag for allergikere og astmatikere.

Slik sjekker du strømavtalen på hytta

Mange er flinke til å velge en god strømavtale til spotpris hjemme. Ikke glem å skaffe deg en billig strømavtale til hytta også!

Derfor bør du dusje i kaldt vann

Du vil bli overrasket over hva som skjer med kroppen når du dusjer i varmt vann!

Hvor mye koster lyset i lyspæra?

Nå som høsten har ankommet, merker vi i Norge hvor viktig det er med elektrisk lys og varme. Men vet du hvor mye du egentlig betaler for å ha det varmt og lyst?

Derfor er strømmen billigst på sommeren

Mange irriterer seg over at strømmen er billigst på sommeren, når man bruker minst, og dyrest på vinteren, når man bruker mest. Vi forklarer hvorfor det er slik.

Strømslukerne

«Thea! Nå har du stått i dusjen i 15 minutter! Det blir eh …» Febrilsk prøver du å omregne dusjetiden hennes i kroner. Matte har imidlertid aldri vært din store styrke. Frem med mobilkalkulatoren. «Sk...

Hvordan finne billigste strømavtale

Det finnes mange hundre strømavtaler å velge mellom i Norge. Hvordan sikre at du har den som er best for deg?

Strømsparing for hele familien

Økonomien til småbarnsfamilier er ofte preget av en rekke store utgifter, og mange fortviler over den høye strømregningen som dukker opp tilsynelatende altfor ofte. Vi gir deg noen praktiske råd til h...

Kjøp deg varmekomfort!

Vil du slippe å være din egen fyrbøter i en vinter som stadig skifter fra pluss- til minusgrader? Med varmepumpe får du et bedre inneklima, du sparer penger på strømregningen og du får en deilig innet...

  • Skriv en kommentar

Søk i bloggen