Inspirasjon og tips for boligstrøm, lading av elbil og bærekraftig energi
Gratis sjekkliste for deg som flytter
Resultater

Posts containing:

Unngå borddekorasjoner med lys og brennbart materiale

Det er alltid koselig å pynte opp stua med hjemmelagde juledekorasjoner i desember, men har du tenkt over om de er brannfarlige?

Ifølge Sikker Hverdag starter omtrent hver fjerde brann med åpen ild, og det starter hele 50 prosent flere branner i norske husholdninger i desember enn i resten av året. Med tanke på alle dekorasjonene vi henger opp i høytiden (laget av alt fra papir til mose og kvister), er dette egentlig ikke veldig rart.

Dersom disse dekorasjonene i tillegg inkluderer stearin- og kubbelys eller står i nærheten av disse, blir brannfaren plutselig stor. Sørg derfor for alltid å plassere lyset i et glass eller egen lykt. Hvis dette gjøres i stil med resten av pynten, kan det faktisk gjøre dekorasjonen ikke bare tryggere, men også penere!

Våg å tenke nytt

Et annet alternativ, er å benytte elektriske te- og kubbelys. Dette valget vil fjerne åpne flammer fra scenarioet, og risikoen for brann dersom du skulle glemme å «slukke» lysene vil være mindre enn ved levende lys. Likevel er det viktig å huske på at selv ikke-levende lys kan være brannfarlige; senest ved juletider i 2016 kunne VG skrive om de elektriske lysene til Einvald (82)  som begynte å brenne mens han var på telefonen. Det anbefales derfor på det sterkeste å følge med på lysene, uavhengig av om de er levende eller ikke!

FØLG STRØMVIPPA PÅ FACEBOOK FOR FLERE NYTTIGE ARTIKLER OM STRØM!

Juletrebelysning og tradisjoner

I Norge i dag er det heldigvis mer vanlig med elektriske lys på juletreet enn det er med levende lys. Før i tiden, da dette var normen, var det mange flere tilfeller av juletrær som tok fyr enn i dag, naturlig nok.

Fun fact! I Danmark er det fortsatt vanlig med levende lys på juletrærne.

– Det tar bare et øyeblikk med vakling før hele treet står i lys lue, sier administrerende direktør i Brannvernforeningen Dagfinn Kalheim i et intervju til Aftenposten.

Selv om det kan fremkalle nostalgi og virke koselig med levende lys på juletreet, er det altså svært brannfarlig. Det anbefales derfor å benytte elektriske lys med en stikkontakt som plugges direkte i veggen (ikke via skjøteledning). For å være på den sikre siden med hensyn til kortslutnings- og brannfare, bør denne kobles fra hver gang man forlater rommet der treet står.

Last ned gratis sjekkliste: 10 tiltak for en tryggere bolig Last ned nå

Relaterte innlegg

Bolig, Bærekraft, Bevegelse

   |   
Har du noen gang tenkt på hvilken rolle elektrisitet spiller i livet ditt? Eller hvordan livet ditt hadde blitt uten? Bare fra du har slått på lyset om morgenen, sjekket ...
Les mer

Bærekraft

   |   
Opprinnelsesgaranti er en merkeordning for elektrisitet som viser at en viss mengde fornybar strøm er produsert ved et bestemt kraftverk. Kjøper du miljømerket strøm, ...
Les mer
Abonnér på bloggen
Kategorier
Bla gjennom blogginnlegg basert på temaer.
Din guide til elbil - Last ned
Strømavtaler
Kundeservice

Vårt kundesenter for strømkunder er åpent på hverdager mellom kl. 08.00 til 16.00

Private kunder eller bedrifter:
+47 21 49 69 10

For henvendelser til Charge Drive:
Vedr. kundeforhold:
+47 21 49 69 10 (kl. 08.00 – 16.00)

For teknisk support:
+47 22 55 54 24 (24 timer i døgnet)

Du kan også chatte med oss eller sende forespørselen din via et skjema ved å klikke på knappen nedenfor

Ta kontakt med oss

Hva bør du tenke på før du bestiller hjemmelader?

Last ned gratis ladeguide: Denne guiden vil gi deg oversikt og innsikt som igjen gir grunnlag for å vurdere hva som er den beste løsningen for deg.

Last ned nå