Inspirasjon og tips for boligstrøm, lading av elbil og bærekraftig energi
Gratis sjekkliste for deg som flytter
Resultater

Posts containing:

6 tips for å unngå husbrann

Det finnes mange skjulte brannfarer i boligen som det er lett å overse. Glemt en kjele med kokende vann noen gang? Brukt laptop-en i badekaret? Du er ikke den eneste! Les mer om noen av de vanligste feilene her.

  1. Tildekket panelovn

Har boligen din panelovner festet langs vegger og under vinduer? Da kan det være lurt å sjekke at de ikke er skrudd på og tildekket av gardiner eller møbler samtidig. Dette kan nemlig føre til overoppheting, og at stoffet tar fyr!

  1. Lading av elbil med skjøteledning

Det er allerede kjent at det ikke anbefales å lade elbilen direkte fra stikkontakt i veggen. Dermed sier det seg selv at å lade den via skjøteledning ikke er en god idé, da dette vil øke risikoen for varmgang og brann ytterligere.

Les mer om kontroll og oppdatering på vår samleside: Strømsparing

  1. Laptop i badekaret

Visste du at det å miste en laptop med tilkoblet lader oppi badekaret mens du ser på film, faktisk kan gi deg et dødelig elektrisk sjokk? Her kan du lese hvordan.

  1. Tørrkoking

Med jevne mellomrom kan vi lese om ulykker, branner og røykutvikling som oppstår takket være tørrkoking. Det er lett å tenke at det ikke kommer til å skje en selv, men et enkelt tiltak for å forebygge en slik situasjon, kan for eksempel være å installere en komfyrvakt på kjøkkenet. Minimal innsats kan potensielt skape en livsreddende verdi!

  1. Å sove med varmeteppe

Varmetepper skal egentlig bare ligge i sengen og varme den opp før du legger deg, og fjernes og frakobles strøm i det du går til sengs. Bakgrunnen for dette rådet, er at alle bevegelsene vi gjør i søvne etter hvert vil begynne å slite på de elektriske ledningene i teppet, skape friksjon og øke brannfaren.

  1. Å lade mobilen om natten

Vi har allerede publisert et innlegg om hvordan en  en lader kan ta fyr om natten. Ikke bare risikerer du at laderen blir overopphetet og smelter, du kan bli forgiftet av giftige gasser som telefonen avgir før den starter en en brann.

LES OGSÅDette kan skje hvis laderen er tilkoblet hele tiden.

New call-to-action

Relaterte innlegg

Bolig

   |   
Andreas Pagander bor på Kråkerøy i Fredrikstad. Han har lenge vært opptatt av energieffektivitet og strøm. Da han skulle bygge ny garasje i fjor, installerte han ...
Les mer

Bærekraft

   |   
Derfor brenner regnskogen, og slik kan du hjelpe til å bevare den.
Les mer
Abonnér på bloggen
Kategorier
Bla gjennom blogginnlegg basert på temaer.
Din guide til elbil - CTA
Strømavtaler
Kundeservice

Vårt kundesenter for strømkunder er åpent på hverdager mellom kl. 08.00 til 16.00

Private kunder eller bedrifter:
+47 21 49 69 10

For henvendelser til Charge Drive:
Vedr. kundeforhold:
+47 21 49 69 10 (kl. 08.00 – 16.00)

For teknisk support:
+47 22 55 54 24 (24 timer i døgnet)

Du kan også chatte med oss eller sende forespørselen din via et skjema ved å klikke på knappen nedenfor

Ta kontakt med oss

Hva bør du tenke på før du bestiller hjemmelader?

Last ned gratis ladeguide: Denne guiden vil gi deg oversikt og innsikt som igjen gir grunnlag for å vurdere hva som er den beste løsningen for deg.

Last ned nå