14.06.2019
3 Min

Velkommen til Fortum-bloggen

Har du noen gang tenkt på hvilken rolle elektrisitet spiller i livet ditt? Eller hvordan livet ditt hadde blitt uten? Bare fra du har slått på lyset om morgenen, sjekket varslene på mobilen, tatt deg en varm dusj og hoppet inn i elbilen på vei til jobb har du vært avhengig av store mengder strøm.

Strøm er i stadig økende grad en forutsetning for både måten vi bor på, og måten vi beveger oss på. Dersom vi skal fortsette å leve på denne kloden, må strømmen også være bærekraftig. Dette er vi i Fortum spesielt opptatt av.

Vi mener det er mulig å skape et grønnere samfunn, med renere energi, samtidig som vi lever livene våre på en god måte. På den nye Fortum-bloggen vil vi derfor publisere artikler og videoer om trender, forbrukertips og teknologiske løsninger innenfor emnene bolig, bevegelse og bærekraft. På denne måten kan du få inspirasjon, informasjon og kunnskap om strømmen du er avhengig av i ditt dagligliv.

Vi lar kunnskapen strømme

Fortum er et nordisk energiselskap med blant annet 2,5 millioner strømkunder og rundt 9000 medarbeidere som jobber med fremtidens energiløsninger i mange land. Innsikt fra begge disse kildene er uvurderlig når vi skaper energiproduktene som tar oss mot en renere verden. Kunnskapen deler vi her med deg, på Fortum-bloggen.

Strøm er et tema som spenner vidt. Bærekraftig energi handler både om hvordan vi skal redde verden og hvor varmt du har det i stua. Strøm er med andre ord mye mer enn bare strømregningen, selv om sluttsummen her også er viktig.

På Fortum-bloggen vil du derfor finne artikler som handler om alt fra solenergi i India, via ladning av elbiler i Norge til strømbesparende tips i din egen bolig. Vi ønsker å inspirere deg til å la bærekraftig energi være et bevisst valg ved alle små og store sider i livet.

Kraft+ teknologi = fremtiden

Tenk deg et hus, med for eksempel solceller på taket, som er selvforsynt med strøm og sender overskuddet tilbake til samme nett som Fortum og de andre profesjonelle strømleverandørene benytter.

Ikke bare slipper eierne av denne boligen å forholde seg til strømregninger. De kan også tjene penger på strømmen de produserer ekstra. Slike boliger finnes. Hvordan, og hva som må til, kan du lese om på Fortum-bloggen.

Hvis ikke du er det fra før, kommer du sikkert til å vurdere det neste gang behovet for nytt kjøretøy melder seg: å bli elbil-eier. Elbil er fremtidens BIL (helt til du slipper privatbilistens bilproblemer med selvkjørende biler om en 10-års tid).

Så se for deg at du har en elbil, bor i borettslag, og er avhengig av pålitelig tilgang til ladestasjon der du bor. Nå ligger det ute et høringsforslag der regjeringen vil lovbestemme at andelseiere i borettslag skal ha en laderett.

Denne type problemstillinger kan du lese mer om på Fortum-bloggen. I tillegg kan du for eksempel finne ut hvor du kan lade hvis du skal på elbil-ferie i Norden, eller hvordan unngå brann når du lader hjemme.

Til slutt, verden trenger mer ren energi. Fortsatt kommer nesten to tredjedeler av klodens energiforbruk fra fossilt brennstoff. Kraft fra fornybare kilder må være rundt femti prosent dersom vi skal unngå at temperaturen på jordkloden stiger mer enn 1.5 grad innen 2030. Dette er et mål som både FN og EU har forpliktet seg til gjennom flere avtaler.

Forestill deg at utvikling av mer ren energi er god forretning. At investeringer i teknologi og kraft kan utvikle løsninger som både gir utslag på din strømregning og for klimaet på kloden. I Fortum tror vi at forbrukerperspektivet og det globale perspektivet henger nøye sammen. Hvordan og hvorfor vil vi skrive om her.

Du kan gjøre en forskjell

Vi i Fortum jobber hver dag for fremskynde skiftet til renere energi. Vi håper at du vil bli med. Hver uke vil vi publisere artikler, intervjuer, videoer og guider på Fortum-bloggen som handler om ren energi og strøm. Vil du ha meldinger om nye innlegg og annen informasjon om bloggen og fra Fortum, så kan du følge vår Facebook-side.

Vårt mål er å bli din foretrukne informasjons- og inspirasjonskilde rundt alle spørsmål som handler om energi og strøm. Vi håper du får glede av bloggen vår, og blir med oss for å ta et skritt mot en renere verden.

Abonnér på bloggen

Få månedlig inspirasjon og tips for boligstrøm, lading av elbil og bærekraftig energi
Abonnér