29. august 2018
2 Min

Verdens vakreste elbil

Jaguar E-type Zero 

Jaguar E-type tok markedet med storm når den kom i 1961. Med ytelser og et utseende som lå langt foran konkurrentene, ble sportsbilen raskt populær og selveste Enzo Ferrari omtalte den som "The most beautiful car in the world". E-type ble først produsert med en 3.8L sekssylindret motor (series 1) og senere med en 5.3L V12 (series 3). 

Nå ønsker den britiske bilprodusenten å gjøre bilene elektriske.  23. august 2018 annonserte Jaguar at konseptbilen E-type Zero concept, som ble vist i 2017, skal produseres. De første bilene forventes å ferdigstilles sommeren 2020.

Tim Hannig, Jaguar Land Rover Classic:
“We’ve been overwhelmed by the positive reaction to the Jaguar E-type Zero concept.
Future-proofing the enjoyment of classic car ownership is a major stepping stone for Jaguar Classic.

Batteriet erstatter bensinmotoren 

jclassicetypezeroproduction24081804Den elektriske drivlinjen produserer 220kW eller 295hk og batteriets størrelse er på 40kWh noe som skal gi en reel rekkevidde på ca 270km i følge Jaguar. Batteriet har samme størrelse og vekt som den sekssylindrede bensinmotoren og for å beholde kjøreegenskapene og forenkle konverteringen, er elmotoren plassert der girkassen opprinnelig er montert. Det betyr at vektfordelingen er uforandret. Mange av komponentene skal være hentet fra I-PACE. Totalt er vekten på E-type Zero 46kg mindre enn bensinversjonen. 0-100km/t oppgis til ca 5.5 sekunder. 

Veldig mange blander kilowatt og kilowattimer. Her får du vite hva forskjellen mellom dem er, og hvorfor det er nyttig å vite når man kjører elbil.

Interiøret avslører at bilen er konvertert 

jclassicetypezeroproduction24081805

Dersom du har en Jaguar E-type og skulle ønske at den levde opp til navnet E-Type med elektrisk drivlinje, så kan du melde din interesse her: www.jaguar.com/classic Det gjelder forsåvidt alle Jaguarer med samme motor/drivlinje. XK120, XJ6, Mk2 +++

jclassicetypezeroproduction24081802

Del gjerne artikkelen med en som liker vakre biler! 

Foto: Jaguar Classic // www.jaguar.com

Din guide til elbil

 

Abonner på bloggen

Få månedlig inspirasjon og tips for boligstrøm, lading av elbil og bærekraftig energi
Abonner