stromvippa
- Alt du vil vite om strøm [en blogg fra Fortum]
stromvippa

Vil du ha en ferie fri fra digitalt og elektronisk mas? Legg turen hit i sommer!

Av Thea Petrine Hammer 26. juni 2017

Sota_turistforeningen_foto_MariusDalsegSaetre-254088-edited.jpg

Det blir stadig mer populært å være turist i eget land, og på grunn av den svake kronekursen behøver ikke Norgesferien å bli noe dyrere enn en sydentur. Tvert imot! Følger du disse tipsene, kan du enkelt nyte både billige og bærekraftige ferieturer.

Mange har vært på såkalte «hytte-til-hytte»-turer rundt om i Norges fjell og skoger, og Den Norske Turforeningens (DNT) betjente hytter er svært populære. Men visste du at det går an å gjøre slike ferieutflukter enda mer miljøvennlige og en god del billigere? Ikke nok med det, men det er ikke alltid du trenger å dra lenger enn noen minutter fra egen dørstokk før du kan begynne turen!

Mange av DNTs selvbetjente og ubetjente hytter har lett tilgang til startpunktene med kollektivtransport, og er ofte utstyrt med solcellepaneler som dekker strømbehovet for det aller nødvendigste. På denne måten slipper du å havne på tv-serie-kjøret om kvelden, samtidig som du heller ikke må lage kveldsmat til lyset fra en sliten lommelykt! Dersom du planlegger godt og tar med egen mat og utstyr hjemmefra, kan du altså få en rimelig og flott naturopplevelse, samtidig som du sparer miljøet!

Mange flotte turer i nærområdet

Et fint startpunkt for deg som er basert i Oslo-området, kan for eksempel være Maridalen i Nordmarka, som du enkelt kan nå med buss eller tog. Herfra er det for eksempel kort å gå til den ubetjente Tomtehytta, som også er merket som miljøfyrtårn. Det finnes flere andre hytter i nærheten, og området er ypperlig for å ta med barna på noen rolige dager i skog og mark. I tillegg finnes det et hav av andre muligheter for miljøvennlige utflukter; på Haukenesfjellet i Østfold ligger miljøfyrtårnet Haukenestårnet, også dette med installert solcellepanel og enkel adkomst.

HER KAN DU PLANLEGGE DIN EGEN, BÆREKRAFTIGE SOMMERTUR!

For deg som ønsker en roligere ferie, men fortsatt vil spare miljøet

Har du vurdert å ta med elbilen på sommerferie? Her har vi samlet våre beste tips!

Skulle du gjerne ha vært med på å redde miljøet, men vil heller se verden?

Da kan du ta toget! Å reise gjennom Europa med et interrailpass blir ikke nødvendigvis mye dyrere enn å dra på chartertur til Mallorca, og gir deg muligheten til å oppleve uhorvelig mange flere steder og byer. Hvis du ønsker å bidra til lavere CO2-utslipp og å minske ditt eget økologiske fotavtrykk, kan du starte med å planlegge ferien din her.

Har du planlagt en bærekraftig tur i sommer? Fortell oss gjerne om det i kommentarfeltet under!

Last ned gratis e-bok: 15 smarte tiltak for en mer miljøvennlig livsstil Last ned nå

Thea Petrine Hammer's photo

Av: Thea Petrine Hammer

Thea Petrine er en av Strømvippas faste bloggere. Hun har fullført videregående skole ved United World College Red Cross Nordic, er glad i å skrive og synes det er spennende å lære om digital markedsføring. For tiden gjennomfører hun førstegangstjenesten i Militærpolitiet. Kontakt: stromvippa@fortum.com

  • 3 Kommentarer

Søk i bloggen