12. juni 2020
2 Min

11 grunner til å ta elbilen på ferie i sommer

Det er ingen sak å ta ferien i elbil! Her finner du ut hvorfor.

Bilferie er en flott måte å nyte Norge på, det gir rom for impulsive avbrekk og sightseeings-muligheter. Norge er et vakkert land, og store deler av Norge begynner å bli godt dekket med ladestasjoner som muliggjør en mer miljøvennlig bilferie med elbil. Her har du 11 gode grunner til å ta elbilen på ferie i sommer!

 1. Mindre støy! Å kjøre på langtur med elbil gir mindre støy både for deg og omgivelsene.
 2. Du bidrar til lavere klimautslipp: Når du kjører elbil i Norge lader du nesten utelukkende med strøm fra fornybare energikilder. En elbil har heller ingen lokale NOX-utslipp, det passer fint om man skal nyte norsk, grønn natur.
 3. Du blir en mer forsiktig sjåfør: Rekkevidden og dens følsomhet for kjørestil virker oppdragende i trafikken. Man får umiddelbar belønning i form av mer rekkevidde for å kjøre pent.
 4. Elbil i kø er mye mer miljøvennlig enn en bensin- eller dieselbil i kø, du skader ingen om du lar elbilen gå på tomgang i utfartskøen.
 5. Du får tilbake drivstoff når du ruller: Elbiler har en innebygd «dynamo» som gjør at du får energi tilbake på batteriet når du slipper gassen og lar bilen rulle i alle nedoverbakkene.
 6. Rask respons: En elbil reagerer veldig raskt når du tråkker på gasspedalen! Fint hvis man trenger å kjøre forbi noen i ferien.
 7. Gratis parkering: I mange kommuner kan elbiler parkere gratis på kommunale parkeringsplasser. Se Elbilforeningens oversikt over hvor det er gratis fortsatt.
 8. Hvis du må kjøre i rushtiden når alle kjører til og fra jobb, så kan du cruise forbi i kollektivfeltet i mange byer. Det merkes med «gjelder ikke elbil» der dette ikke er lov, men det er fortsatt lov mange steder.
 9. Ladeplasser er perfekte for benstrekk for små og store, en ispause for barna kanskje, eller bare en pause fra småkrangling i baksetet.
 10. På mange hoteller og serverdigheter kan du lade gratis mens du sover eller gjør morsomme ting sammen med familien.
 11. Norge har et godt ladenettverk. Fortum har i tillegg til godt nettverk i flere byer også ladestasjoner ca. hver 5 mil langs strekningene Bergen – Stavanger – Kristiansand – Oslo langs E39 og E18, og strekningen Bergen – Oslo langs E16, Riksvei 7 eller Riksvei 52.

Se våre tilbud på hjemmelading.

Abonnér på bloggen

Få månedlig inspirasjon og tips for boligstrøm, lading av elbil og bærekraftig energi
Abonnér