Home Fortumbloggen 14 strømbesparende tips til valentinsdagen

Valentinsdagen er en dag for å vise kjærlighet til partneren sin eller til en man er glad i, men det er også viktig å vise kjærlighet til miljøet. Med disse 14 tipsene kan dere ha en strømbesparende 14. februar som fortsatt ikke setter stopper for romantikken.

 1. Ta en romantisk gåtur til en nærliggende park eller i skogen. En slik aktivitet trenger ingen bruk av strøm, og dessuten kan det være kjemperomantisk – i hvert fall hvis dere benytter anledningen til å løpe mot hverandre i slow-motion, som i en Hollywood-film.
 2. Bruk en trådløs høyttaler du allerede har ladet opp når strømmen er billigst og spill romantisk musikk under daten. Se når strømpisen er lavest i appen eller på nettsiden vår. Hvis du ikke har et slikt musikkanlegg, kan du alltids spice opp stemningen ved å synge noen romantiske slagere a cappella.
 3. Belysning er viktig på valentinsdagen, og bruk stearinlys er en klassiker. Og siden LED-lys er et miljøvennlig alternativ: hvorfor ikke investere i LED-stearinlys? 
 4. Lag en hjemmelaget middag sammen uten å bruke stekeovenen. Ved å bruke platetopp istedenfor kan du spare opptil 70% av strømmen du ellers ville brukt hvis du hadde brukt stekeovnen. Hva med italiensk risotto eller fransk ratatouille? Airfryer og mikrobølgeovn er også gode alternativer for å lage varm mat med redusert strømforbruk. Bon appétit!
 5. Lag kaffe eller te ved å koke opp vann i en vannkoker. Skal du lage kaffe så bruk en presskanne om du har. Å nyte en friskbrygget kopp kaffe fra en presskanne gir en ekte nytelse for sansene. Og er det noe en valentinsdag bør inneholde så er det jo nytelse.
 6. Når det er mørkt ute kan dere ta en rolig tur ut for å se på stjernene. For å gjøre det enda mer romantisk, kan dere oppkalle stjerner etter hverandre. Å huske hvilken stjerne du kalte daten din opp etter er et problem for ditt fremtidige jeg.
 7. Gå til en lokal konsert eller teaterforestilling i stedet for å se en film hjemme. Etterpå kan dere prøve å gjengi forestillingen sammen.
 8. Dra på kino og se en romantisk film. Hvis man først skal se en film, kan man jo spare strøm ved at flere ser på i samme rom.
 9. Ta frem sjakkbrettet eller andre brettspill. Hvis dere ikke kan poker fra før, kan valentinsdagen være en god anledning for å lære det.
 10. Ta frem den akustiske gitaren og dediser romantiske slagere man kanskje kjenner litt for godt, som «Love Is All Around» eller «Wonderwall», til din kjære.
 11. Tilbring kvelden med en hjemmelaget spaopplevelse med massasje og ansiktsmaske. Dette er anledningen for å ta frem LED-stearinlysene igjen!
 12. Ta bilder gjennom hele daten og samle sammen bildene til en minnebok – gjerne med et polaroidkamera.
 13. Dersom daten varer litt lenger enn forventet og dere tenker å dusje etter en lang dag, kan dere vurdere å dusje sammen. Oppvarming av vann står tross alt for omtrent 15 % av strømregningen.
 14. Til slutt, vær kreativ! Tenk utenfor boksen for å finne nye måter å gjøre romantiske aktiviteter som også er energibesparende.

PS: Husk at du alltids finner omtrent 100 strømsparetips i Mitt Fortum-appen! Les mer om appen her.

Happy Valentine’s Day!

Abonner på bloggen

Få månedlig inspirasjon og tips for boligstrøm, lading av elbil og bærekraftig energi
Tilbake til bloggen