Feb 19, 2016 12:00:00 AM
1 Min

Derfor bør du dusje i kaldt vann

Du vil bli overrasket over hva som skjer med kroppen når du dusjer i varmt vann!

Oppvarming av vann er en av de største strømutgiftene i norske hjem, og ved å skru ned vanntemperaturen med noen grader kan du spare mye penger. Men det er ikke bare for lommebokens del du bør skru ned temperaturen på vannet i dusjen.

Kroppen trives nemlig ikke med varme dusjer, selv om det kan føles deilig. Om vannet i dusjen er for varmt åpnes porene i huden din, og stripper huden for de naturlige oljene som beskytter den. Det kan føre til at huden blir tørr, at den klør og til og med får sprekker. Fine linjer og rynker blir også mer synlige.

En dusj i kaldt vann gjør derimot at porene i huden din lukker seg, og på den måten sparer du huden for å absorbere mange av kjemikaliene og tilsetningsstoffene som finnes i såper, sjampoer og andre produkter du bruker i dusjen. Håret ditt blir dessuten mer glansfullt og sterkere når det vaskes med kaldt vann enn med varmt vann. Jo kaldere jo bedre!

Å dusje i kaldere vann kan altså gi deg mykere og glattere hud som holder bedre på fuktigheten og finere hår - i tillegg til at det sparer deg for strømutgifter.

Kilder: Klikk.no og Medical Daily

Abonner på bloggen

Få månedlig inspirasjon og tips for boligstrøm, lading av elbil og bærekraftig energi
Tilbake til bloggen