Home Fortumbloggen Derfor lades elbilen enklere med hjemmeladestasjon

Er du lei av å rote rundt i bagasjerommet etter ladeledningen når du skal lade bilen hjemme? Fastmontert kabel er bare én av fordelene med en hjemmeladestasjon.

Norske myndigheter har gitt en klar anbefaling om at man bør skaffe seg en hjemmeladestasjon til lading av elbil. Årsaken er at det er sikrere og gir mulighet for raskere lading enn når man lader med en vanlig stikkontakt.

Men det finnes også en tredje grunn til at det er en god ide å kjøpe en hjemmeladestasjon for elbilen: Det gjør det enda enklere å være elbilist.

Den mest åpenbare fordelen er at man slipper å rote frem stikkontaktsledningen fra bagasjerommet hver gang man skal koble til bilen. Du kan få fastmontert kabel, så du slipper å bekymre deg for at noen skal stjele kabelen mens du er på jobb.

En endring i strømbransjen som vil påvirke alle nordmenn

En enda større fordel ligger noen år frem i tid. For å forklare denne fordelen må vi først gi en innføring i hvordan vi kommer til å bruke strøm i fremtiden.

For å få folk til å jevne ut strømforbruket sitt utover døgnet jobber nå norske myndigheter med å endre måten vi betaler for strømmen.

Enkelt forklart forventer vi at det i årene som kommer vil bli dyrere å bruke strøm på de tidene av døgnet der strømforbruket i Norge er høyest. Det vil også tilsvarende bli billigere å bruke strøm i de timene der forbruket er lavt.

For at du automatisk skal kunne lade bilen din når strømmen er billigst, er det derfor nødvendig med en lader som kan kommunisere over WiFi eller mobilnett. Dette kalles en smart lader. Smarte ladere har den fordelen at det kan utvikles app-er og styringssystemer som forteller dem når strømprisen er lav og når den er høy. Dermed kan de styre strømforbruket på en måte som er til både din personlige fordel samtidig som det bidrar til best mulig ressursutnyttelse for strømnettet i Norge. Uten at du behøver å løfte en finger!

Abonner på bloggen

Få månedlig inspirasjon og tips for boligstrøm, lading av elbil og bærekraftig energi
Tilbake til bloggen