Inspirasjon og tips for boligstrøm, lading av elbil og bærekraftig energi
Gratis sjekkliste for deg som flytter
Resultater

Posts containing:

Dette kan skje hvis laderen er tilkoblet hele tiden

Kobler du laderen fra stikkontakten når du er ferdig med å lade? Konsekvensene dersom en lader som er plugget inn begynner å smelte og tar fyr, kan være enorme.

— Vi oppfordrer til at ladere fjernes fra stikkontakten når de ikke er i bruk, og at lading bør gjøres om dagen, sier varabrannsjef Per Svanæs i Fredrikstad brann- og redningskorps.

Ved overoppheting kan ladere for mobiltelefoner, nettbrett, pc-er og annet elektronisk utstyr smelte, og det kan oppstå brann. Også utstyr som er tilkoblet en defekt lader kan ta fyr dersom feil oppstår.

En som har opplevd at det gikk galt, er Benjamin Wallin. I fjor sommer kom han hjem til en mobillader i brann, etter å ha dratt fra huset med laderen plugget inn i veggen uten at den var koblet til en telefon.

Slik reduserer du brannfaren

For å unngå farlige situasjoner er anbefalingen å lade mens du selv er til stede, og at du drar ut stikkontakten når du er ferdig. Sørg også for at utstyret du lader ikke er tildekket, og at det ligger på et flatt, hardt underlag så varmen videreføres lett. Med andre ord; ikke lad i senga mens du sover!

— En bærbar pc er utstyrt med  en kjølevifte, og dersom luftinntaket til denne blir sperret, kan det bli en overoppheting som kan medføre antennelse.  Det som er spesielt farlig med brann i slike produkter er at røyken er meget giftig, og kan forårsake røykforgiftning og bevisstløshet, advarer Svanæs.

Les om hvordan røyken fra en mobiltelefon i brann på nattbordet ditt kan være dødelig.

Overoppheting er den skumle faktoren

Det skal være trygt å lade mobiltelefonen med en original lader, ettersom moderne mobiler er programmert til å stoppe ladingen så fort batteriet er fulladet. Det er først når mobilen, laptopen eller selve laderen som står plugget inn i veggen blir overopphetet at faren oppstår. Dette kan skje dersom det en feil oppstår og laderen eller telefonen ikke «forstår» at batteriet er fulladet.

Her kan du lese mer om hvordan det kan skje.

Last ned gratis sjekkliste: 10 tiltak for en tryggere bolig Last ned nå

Relaterte innlegg

Bolig, Bærekraft, Bevegelse

   |   
Har du noen gang tenkt på hvilken rolle elektrisitet spiller i livet ditt? Eller hvordan livet ditt hadde blitt uten? Bare fra du har slått på lyset om morgenen, sjekket ...
Les mer

Bærekraft

   |   
Opprinnelsesgaranti er en merkeordning for elektrisitet som viser at en viss mengde fornybar strøm er produsert ved et bestemt kraftverk. Kjøper du miljømerket strøm, ...
Les mer
Abonnér på bloggen
Kategorier
Bla gjennom blogginnlegg basert på temaer.
Din guide til elbil - Last ned
Strømavtaler
Kundeservice

Vårt kundesenter for strømkunder er åpent på hverdager mellom kl. 08.00 til 16.00

Private kunder eller bedrifter:
+47 21 49 69 10

For henvendelser til Charge Drive:
Vedr. kundeforhold:
+47 21 49 69 10 (kl. 08.00 – 16.00)

For teknisk support:
+47 22 55 54 24 (24 timer i døgnet)

Du kan også chatte med oss eller sende forespørselen din via et skjema ved å klikke på knappen nedenfor

Ta kontakt med oss

Hva bør du tenke på før du bestiller hjemmelader?

Last ned gratis ladeguide: Denne guiden vil gi deg oversikt og innsikt som igjen gir grunnlag for å vurdere hva som er den beste løsningen for deg.

Last ned nå