3. desember 2021
2 Min

Frys strømprisen for å unngå å fryse

På samme måte som med fastrente på huslånet ditt så kan du binde strømprisene og sikre deg forutsigbarhet i perioder hvor strømmen er kostbar.

Er du både opptatt av strømprisen og kjenner at du fryser litt? Når strømprisene galopperer av gårde i takt med at gradestokken kryper nedover, så er det trygt å vite at du kan skaffe deg bedre forutsigbarhet ved å avtale en fast pris per kilowatt time for to måneder om gangen. Det er ikke tilfeldig at Fortums relativt nye tjeneste har fått navnet «Prisfrys».

Penger å spare

– Kundene som gikk inn på en slik avtale den kalde vinteren i 2021 da vi brukte mye strøm fordi mange satt på hjemmekontor og generelt tilbrakte mye tid mellom husets fire vegger, gjorde en god deal, sier Kathinka Blauenfeldt. Hun er businessmanager hos Fortum Norge og ansvarlig for prisfrys-produktet.

Mens den flytende spotprisen på strøm i januar og februar den vinteren lå på drøyt 70 øre per kilowatt time, betalte de som hadde en prisfrys-avtale ikke mer enn 39,90 øre for den samme strømmen. Da er det penger å spare.

Avtaler fastpris

– Prisfrys fungerer slik at vi går på kraftbørsen og kjøper fastpris på vegne av våre kunder og forhandler oss til en så god avtale som mulig. Avtalen gjelder for to måneder av gangen og med en slik avtale hos Fortum kan du fryse prisen fire ganger i året á to måneder hver gang. Det er selvfølgelig frivillig om du vil ha en slik avtale, eller fortsette med ordinær strømavtale. Det er ikke en garanti for at du sparer på avtalen, men hittil har vi hatt gode resultater, forteller Blauenfeldt som sier at Fortum har de beste forutsetninger for å lykkes med prisfrys-avtalen på vegne av sine kunder.

Prisfrys gir forutsigbarhet

I høst og frem mot vinteren har det vært uvanlig høye strømpriser fordi vannmagasinene har vært uttørket. Det kan bety hundrelapper og tusenlapper i forskjell for en vanlig norsk husstand når prisen per kilowatt time varierer slik den har gjort. De prisbevisste følger med såpass at de forstår når de skal binde både huslånet og strømavtalen, men mange lar det skure og gå.

– Prisfrys er et tilbud de prisbevisste og til alle som ønsker en forutsigbarhet. Vi lover en fast ørespris, men strømforbruket ditt må du selv ta ansvar for, sier Blauenfeldt og oppfordrer alle til å gjøre tiltak for å holde strømforbruket på et lavt nivå.

Du kan lese mer om konkrete strømsparetips på denne ressurssiden eller lete opp artikler vi har skrevet på Fortum-bloggen tidligere.

Dette er noen av våre stikkord for å spare strøm:

  • Nattsenking av temperatur
  • Etterisolering av hus
  • Skaffe deg en effektiv varmepumpe
  • Riktig innetemperatur
  • Installere solceller eller solfangere
  • Sparedusj og belysning

Del gjerne dine beste sparetips med oss i kommentarfeltet under.

Forventer stor etterspørsel

Du kan lese mer om vilkårene i Fortums avtale om prisfrys på disse sidene og ta kontakt om du ser at dette er en tjeneste du kunne tenke deg. Mange vil oppleve at en slik forutsigbarhet gir trygghet i en periode hvor utgiftene ofte tårner seg opp. Samtidig blir man utvilsomt mer bevisst på eget strømforbruk.

– De tilbakemeldingene vi har fått fra kunder med prisfrys-avtale med Fortum så langt en positive. Jeg tror etterspørsel vil øke denne vinteren, spår Kathinka Blauenfeldt som er forberedt på at mange nå ser fordelene og forutsigbarheten denne avtalen gir.

Les mer om Prisfrys her

Abonner på bloggen

Få månedlig inspirasjon og tips for boligstrøm, lading av elbil og bærekraftig energi
Abonner