Home Fortumbloggen Frys strømprisen for å unngå å fryse

På samme måte som med fastrente på huslånet ditt, kan du binde strømprisene og sikre deg forutsigbarhet i perioder hvor strømmen er kostbar.

Er du både opptatt av strømprisen og kjenner at du fryser litt nå som temperaturen er vei nedover? Når strømprisene galopperer av gårde i takt med at gradestokken kryper nedover, så er det trygt å vite at du kan skaffe deg bedre forutsigbarhet ved å avtale en fast pris per kilowatt time for en periode av gangen. Det er ikke tilfeldig at Fortums tjeneste har navnet «Prisfrys».

Avtaler en pris kunden kan fryse

– Prisfrys fungerer slik at vi går på kraftbørsen og kjøper fastpris på vegne av våre kunder og forhandler oss til en så god avtale som mulig. Avtalen gjelder for en periode av gangen, og med en slik avtale hos Fortum kan du fryse prisen opp til seks ganger i året. Det er selvfølgelig frivillig om du vil ha en slik avtale eller fortsette med ordinær strømavtale. Det er ikke en garanti for at du sparer på avtalen, men hittil har vi hatt gode resultater, forteller Blauenfeldt som sier at Fortum har de beste forutsetninger for å lykkes med prisfrys-avtalen på vegne av sine kunder.

Prisfrys gir forutsigbarhet

Den seneste tiden har det vært uvanlig høye strømpriser på grunn av den volatile og usikre markedsutviklingen. Det kan bety hundrelapper og tusenlapper i forskjell for en vanlig norsk husstand når prisen per kilowatt time varierer slik den har gjort. De prisbevisste følger med såpass at de forstår når de skal binde både huslånet og strømavtalen, men mange lar det skure og gå.

– Prisfrys er et tilbud til alle som ønsker seg forutsigbarhet. Du får muligheten til å fryse strømprisen, men strømforbruket ditt må du også huske å ta ansvar for, sier Blauenfeldt og oppfordrer alle til å gjøre tiltak for å holde strømforbruket på et lavt nivå.

Du kan lese mer om konkrete strømsparetips på Fortum-bloggen.

Dette er noen av våre stikkord for å spare strøm:

  • Nattsenking av temperatur
  • Etterisolering av hus
  • Skaffe deg en effektiv varmepumpe
  • Riktig innetemperatur
  • Installere solceller eller solfangere
  • Sparedusj og belysning

Forventer stor etterspørsel

Du kan lese mer om vilkårene i Fortums avtale om prisfrys på disse sidene, og bestille tjenesten på Min side eller i appen, eller ved å ta kontakt med kundeservice om du ser at dette er en tjeneste du kunne tenke deg. Mange vil oppleve at en slik forutsigbarhet gir trygghet i en periode hvor utgiftene ofte tårner seg opp. Samtidig blir man utvilsomt mer bevisst på eget strømforbruk.

– De tilbakemeldingene vi har fått fra kunder med prisfrys-avtale med Fortum så langt en positive. Jeg tror etterspørsel vil øke igjen denne vinteren, spår Kathinka Blauenfeldt som er forberedt på at mange nå ser fordelene og forutsigbarheten denne avtalen gir.

Abonner på bloggen

Få månedlig inspirasjon og tips for boligstrøm, lading av elbil og bærekraftig energi
Tilbake til bloggen